10 manieren om etherische oliën te gebruiken in je dagelijks leven

Elke dag een beetje extra genieten met etherische olie in je routine

Etherische oliën worden steeds populairder in het dagelijks leven en wij begrijpen maar al te goed waarom! De olietjes zijn immers niet alleen populair vanwege hun prachtige geuren, maar ook vanwege hun ontspannende of juist stimulerende eigenschappen. En Geurwolkje maakt het toegankelijker én gezelliger voor jou om etherische olie te introduceren in jouw dagelijkse routine!

Welke etherische olie is dan geschikt voor dagelijks gebruik?

Waar moet je beginnen? Er zijn zoveel verschillende olietjes!

Geen zorgen, wij staan zoals altijd voor je klaar met inspiratie en tips! In deze blog willen we je graag inspireren om etherische oliën op een veilige en effectieve manier in je dagelijks leven te integreren. Of je nu je slaapkwaliteit wilt verbeteren, spanning wilt verminderen, of gewoon wilt genieten van de heerlijke geuren - etherische oliën bieden zooo veel fijne mogelijkheden voor een gezonder en gelukkiger leven!

Dus.. leun achterover, ontspan en laat ons je meenemen op een reis door de wondere wereld van etherische oliën.

Etherische olie in het dagelijks leven: 10 toepassingen!

We hebben tien eenvoudige en effectieve manieren verzameld om deze fijne olietjes te gebruiken in je dagelijkse routine.

1. Aromatherapie met een diffuser

This is where it all began! Geurwolkje is groot geworden met prachtige aroma diffusers en heerlijk ruikende olietjes. Ondanks dat we ons assortiment inmiddels hebben uitgebreid met nog meer fijne natuurlijke producten, blijven aroma diffusers toch wel een favoriet. Bij ons én bij onze klanten!

Aromatherapie is een van de meest populaire manieren om etherische oliën te gebruiken. Door enkele druppels etherische olie toe te voegen aan een aroma diffuser, kun je een rustgevende sfeer creëren en spanning verminderen.

Het enige wat je hoeft te doen is water in de diffuser doen en enkele druppels etherische olie naar keuze toevoegen. Vervolgens wordt de olie door de diffuser verspreid in de vorm van een vrolijk wolkje wat opstijgt en wordt de lucht gevuld met heerlijke geuren en rustgevende eigenschappen.

Aromatherapie kan worden gebruikt om een ​​rustgevende sfeer te creëren in elke ruimte, van de slaapkamer tot de werkkamer. Experimenteer met verschillende olietjes en vind de perfecte geur voor jou!

2. Massage momentjes met etherische olie

Hmmm.. wat is er lekkerder dan heerlijk gemasseerd worden? Massage is een fantastische manier om spanning in het lichaam te verminderen en tegelijkertijd te genieten van de heerlijke geuren van etherische oliën.

De rustgevende aroma komt vrij terwijl jij langzaam wegzakt in een diepe ontspanning. Heerlijk!!

Voeg een paar druppeltjes etherische olie toe aan een neutrale massageolie of Skintox draagolie om een ​​ontspannende en rustgevende ervaring te creëren. Of kies één van onze klant-en-klare natuurlijke massage oliën voor extra gemak! 

Een warm bad met etherische olie

3. Etherische olie in een warm bad

Niets is zo ontspannend als een heerlijk warm bad na een drukke dag. Maar wist je dat je dit geluksmomentje nóg beter kunt maken met etherische olie? De geur in jouw badkamer wordt onweerstaanbaar!!

Mix een paar druppeltjes van jouw favoriete etherische olie met een natuurlijk emulgator (zeezout of Skintox basisolie) en voeg het mengsel toe aan het badwater terwijl je instapt. De olie zal zich gelijkmatig door het badwater verspreiden en jou verwennen met een heerlijk rustgevende ervaring.

Geen zin om te mixen? Probeer dan eens onze kant-en-klare badzoutjes of de vloeibare badolie, beide verrijkt met etherische olie!

Ook interessant: In bad met etherische olie en Skintox

4. Weg met die chemische luchtverfrisser! Etherische olie is een gezonder alternatief

Zeg bye byeee tegen chemische luchtverfrissers en halloooo tegen natuurlijke kamersprays! Met etherische oliën kan je op een gezonde manier een heerlijk ruikend huis creëren.

Voeg enkele druppels van jouw favoriete olietje toe aan een spuitfles gevuld met water en schud goed voor gebruik. Voeg eventueel wat pure alcohol toe voor meer intensiteit en een langere houdbaarheid. Spuit het mengsel vervolgens in de lucht om de ruimte te vullen met een frisse, aangename én natuurlijke geur!

En voor degenen die géén DIY-kriebels voelen, we got you! Natuurlijk hebben we ook kant-en-klare roomsprays voor jullie klaarstaan! Uiteraard verrijkt met etherische olie!

Ook interessant: Natuurlijke roomspray maken met etherische olie

5. Huidverzorging met krachten uit de natuur

Ervaar de voordelen van etherische oliën ook eens op je huidje! Maar let op, verdun het altijd eerst met een draagolie! Smeer het lekker als een lotion over je huid, of gebruik het mengsel na het reinigen van je gezicht. Zo verwen je niet alleen je huid, maar ook je geest. Hmmm..

Op zoek naar verzorgingsproducten waar etherische olie in verwerkt zit? Probeer dan onze natuurlijke verzorgingslijn!

Ook interessant: Waarom etherische olie in je huidverzorging een wonder is en hoe je het kunt gebruiken

6. Een verrijking voor jouw yoga en meditatie

Verrijk jouw mindfulness momentjes eens met etherische olie! Zo creëer je een sfeer waarin je spanning en zorgen beter los kunt laten en je helemaal zen kan voelen. Een unieke yoga ervaring die je zal helpen om lichaam en geest in harmonie te brengen!

Gebruik een aroma diffuser om de olie in de lucht te vernevelen, of druppel wat rustgevende olie op je yogamatje of meditatiekussen voor een heerlijke beleving.

Etherische olie vernevelen tijdens yoga en meditatie

7. Reinigingsproducten, maar dan puur natuur!

Etherische olietjes brengen niet alleen een fijne sfeer in huis, ze kunnen ook schoonmaken op een natuurlijke manier. Want wist je dat veel olietjes ook antibacteriële eigenschappen hebben en uitstekende vlekkenverwijderaars zijn?  

Voeg bijvoorbeeld een paar druppels citroenolie toe aan je allesreiniger voor een frisse geur en een extra krachtige reiniging. Of meng tea tree olie met water en azijn voor een effectieve en natuurlijke badkamerreiniger. Zo kun je niet alleen genieten van een schoon huis, maar ook van de voordelen van etherische oliën.

Ook interessant: Duurzaam schoonmaken: handige tips voor thuis

8. Bye bye kriebelbeestjes!

Niemand wil last hebben van ongedierte in huis. Kriebelbeestjes, vervelende zoemertjes en veeeeel te veel pootjes.. brrr..

Met etherische olie kan je ze op een vriendelijke manier buiten houden! Zo ben je ze niet tot last.. en zij jou ook niet! Pepermuntolie is een effectieve geur om bijvoorbeeld spinnen en mieren buiten de deur te houden. En citrus olie zoals sinaasappel of citroen biedt de perfecte wering tegen muggen. Vernevel de olietjes maar in een diffuser en geniet van de effecten!

9. Parfum.. maar dan zonder parfum! 

Hoe heerlijk sommige parfummetjes ook zijn.. ze kunnen soms wel heel intens zijn en het is helemaal niet zo goed voor je huid en longen (en de portemonnee!). Op zoek naar een natuurlijk alternatief?

Etherische oliën to the rescue! Je kunt een hele persoonlijke combinatie maken van verschillende olietjes om jouw perfecte geur te creëren. Dit is niet alleen leuk om te doen, maar ook gezonder voor je huid dan de synthetische parfums die je in de winkel koopt. Bovendien hebben etherische oliën vaak een langdurigere geur dan parfums! Voeg een paar druppels toe aan een draagolie en je bent klaar om te gaan!

Of.. je raad het al. Wij hebben ze al voor je klaarliggen! Probeer onze natuurlijke parfum rollers eens uit!

Etherische olie als vervanging voor dagelijkse parfum

10. Verrijking van jouw beauty producten

Niets is zo fijn als jezelf af en toe een beetje verwennen met wat extra aandacht. Met een paar druppels etherische olie voeg je niet alleen een heerlijke geur toe aan je favoriete producten, maar je verzorgt je huid en haar ook nog extra! Van gezichtsolie tot haarmasker, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Een druppeltje lavendelolie in je dagcrème en een druppeltje rozemarijn in jouw haar conditioner.. Ook een lekkere tip! Voeg rozemarijn olie toe aan een voetenmaskertje. Genieten maar!

De toepassingen voor etherische oliën zijn eindeloos!

Wat zijn er veel manieren om etherische olie te gebruiken in het dagelijks leven! 

We hopen dat deze fijne tips en ideetjes je inspireren om etherische oliën te ontdekken en te genieten van de vele heerlijke geuren!! Welke ga jij als eerste proberen?

Beeldmateriaal: @sabrinaputri, @kellyhamelijnck, @lottevankoningsveld, @hoff.van.saar