In bad met etherische olie en Skintox

In bad met etherische olie en Skintox

Je draait de kraan open zodat het bad alvast volstroomt. Ondertussen trek jij je kleren uit en sla je een badjas om. Haren omhoog en een maskertje op. Inmiddels is het bad volgelopen met aangenaam warm water en draai je de kraan uit. Nu komt het leukste moment - een geurtje uitkiezen! Met welke etherische olie ga je vandaag in bad?

Kan je etherische olie in bad doen?

De grote vraag die wij ontzettend vaak krijgen van jullie - kan je etherische olie in bad doen?

Jazeker! Dat is juist echt echte aanrader! Maar je moet wel even weten hoe het allemaal precies werkt, zodat je het meeste voordeel eruit haalt en voorkomt dat het tegenvalt. Geurwolkje's got your back! We leggen precies uit hoe jij kan genieten van een warm bad met etherische oliën.

Etherische olie in bad: een geniet momentje!

Ohh, heeeerlijk! Na een lange zware dag voordat je gaat slapen, of juist om de dag positief mee te beginnen. In bad met etherische olie is echt een geniet momentje en de beste me-time!

Zoals je wel weet hebben de oliën veel prettige werkingen op je gemoedstoestand en je psyche wanneer je ze inademt of (gemixt met basisolie) op je huid aanbrengt. Wanneer je de olietjes in bad gebruikt verdubbel je de werking omdat ze ze dan zowel inademt als opneemt via de huid! Hallo win-win, situatie!

Hoe werkt het?

Maar wacht even.. etherische olie mengen met water? Dat kan toch helemaal niet? Zoals we allemaal wel weten van onze scheikunde lessen op school: water en olie mengt niet! Klopt helemaal! Olie blijft drijven op het wateroppervlak. Daarom heb je meer nodig dan enkel een flesje met jouw favoriete etherische olie.

We hebben ook een emulgator nodig! Dat is een moeilijk woord voor een middeltje wat zorgt voor het mengen. Een soort tussenpersoon die zorgt dat water en olie samen kunnen komen.

Wanneer je dat niet doet dan zal je ten eerste niet de optimale aroma ervaren, en ten tweede komen de geconcentreerde oliedruppels op jouw huid terecht waar ze voor irritaties kunnen zorgen omdat ze niet verdund zijn!

Gebruik daarom per 2 druppels etherische olie een handje Skintox basisolie. Dat is een plantaardige olie die gemaakt is voor gebruik op de huid en tevens prima als emulgator functioneert! Meng de Skintox en de druppeltjes etherische olie goed door elkaar en roer het daarna lekker met je handen door het warme water in terwijl je zelf ook instapt.

Weet je niet welke Skintox je moet kiezen? Vind hier jouw match: Welke Skintox is het beste voor jouw huidtype?

Een andere optie is zeezout! Vooral dode zeezout is een super goede emulgator waarin je de etherische olie druppels kan mixen. Even goe blenden en dan in bad strooien terwijl je er zelf ook in stapt.

Meng etherische olie met Skintox olie als emulgator

Welke etherische olie mag in bad en hoeveel druppels voeg je toe?

Hoeveel druppels etherische olie in bad? Wij adviseren maximaal 10 druppels te gebruiken in een vol bad voor een volwassene. Vergeet niet dat etherische olie ontzettend geconcentreerd is, dus je hebt niet veel nodig.

Meng 1 eetlepel (ongeveer 1 klein handje) zeezout of Skintox per 2 druppels etherische olie.

Voeg het mengsel pas toe als het bad vol is en jij gaat instappen. Etherische olie blijft namelijk een natuurproduct wat snel vervliegd. Om zo lang mogelijk van de heerlijke aroma te genieten doe je het er dus pas in wanneer je zelf ook instapt.

De lekkerste oliën om te ontspannen na een drukke dag zijn:

En aan het begin van de dag zijn deze oliën een heerlijke boost om jezelf op te peppen:

Ohja, wel een dingetje om rekening mee te houden! Sommige olietjes (voornamelijk citrus) zijn geel- of oranjekleurig. Als jij een kusntstof bad hebt dan kunnen die olietjes afgeven! Dat zou zonde zijn. Kies dan beter voor kleurloze oliën.

Beeldmateriaal wordt gemaakt en met ons gedeeld door happy Geurwolkje klanten!
Foto's in deze post: @huisjemerlin, @xsaarofficial