Somberheid tijdens de feestdagen: zo zorg je voor jezelf en voor anderen!

Somberheid tijdens de feestdagen: zo zorg je voor jezelf en voor anderen!

Het is december! Voor sommigen klinkt dat als muziek in de oren: gezellige daagjes, sfeervolle lichtjes, feestelijke muziek, cadeautjes en veel bezoekjes. Allemaal leuk dingen! Maar deze periode kan ook veel onrust en sombere gevoelens brengen. Zorg in deze periode daarom extra goed voor jezelf en voor anderen!

Moet je eens nagaan.. december is een maand vol met prikkels. Iedereen shopt erop los, je wordt om de oren geslagen met kortingen, op social media wordt alles perfect neergezet, overal klinkt kerstmuziek, alles is versierd, er zijn veel sociale verwachtingen, talloze tradities, iedereen lijkt alleen maar blij te zijn, de dagen worden korter, het is buiten nat en koud.. ga maar door!

Dat kan zorgen voor een onrustig of zenuwachtig gevoel of zelfs een sombere stemming waardoor je er allemaal niet meer zo'n zin in hebt. Maar wij willen dat ook jij je prettig voelt en kan genieten van deze mooie tijd!

Het hoeft niet perfect te zijn

Allereerst is dit het belangrijkste om jezelf te beseffen: perfectie bestaat niet! Niks hoeft perfect te zijn. Alles wat je ziet op social media is overdreven of mooier gemaakt dan dat het daadwerkelijk is. Laat je hierdoor niet beïnvloeden en geniet van de feestdagen op jouw eigen manier die een glimlach op jouw gezicht tovert. Perfecter dan dat kan niet!

Deze etherische olietjes maken jou weer blij

Jezelf weer opvrolijken is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar gelukkig zijn er manieren om je te helpen! Wist je bijvoorbeeld dat er etherische olietjes zijn die jou in een beter humeur kunnen brengen? Ze verjagen negatieve gedachtes en triggeren jouw hersenen op zo'n manier dat je een positieve stemming krijgt. Happy times!

De olietjes die je in jouw Geurwolkje kan vernevelen om jezelf op te vrolijken zijn mandarijn, bergamot, sinaasappel, lavendel en natuurlijk onze unieke blend Happiness! Ook de blend Onder Moeder's Paraplu uit onze speciale kinderlijn is een echte opvrolijker voor jong en oud.

Etherische olie voor een positieve mindset

Zo zorg je voor jezelf tijdens de feestdagen

Zorg je goed voor jezelf? Zowel fysiek als mentaal? Dat verdien je! En je verdient ook elke dag die mooie glimlach op je toet! Hier zijn een aantal tips van Team Geurwolkje om jezelf niet voorbij te lopen en de december maand met een positieve mindset door te komen:

  • Laat jezelf niet beïnvloeden door social media, sociale druk, verwachtingen en een illusie van perfectie.
  • Doe elke dag iets waar je happy van wordt, of dat nou het drinken van een mok warme chocolademelk is of het spelen van een spelletje. Verwen jezelf elke dag deze maand!
  • Sta even stil bij alles wat je hebt. Even een mindful momentje! Als je van mediteren houdt is dit een goeie, maar als dat niet zo jouw ding is dan kan je ook gewoon een lijstje voor jezelf maken waarop je alles schrijft waar je dankbaar voor bent. Het hoeven geen grote dingen te zijn!
  • Spreek voor jezelf een budget af en ga daar niet overheen. Geld kan echt een domper zijn voor veel mensen in deze maand! Dus bereid jezelf goed voor en hou jezelf ook aan het budget! Een mooi cadeau hoeft niet duur te zijn, jouw tijd is ook al ontzettend waardevol!
  • Drink elke dag een warme kop caffeïne-vrije kruidenthee en maak daar een positief ritueeltje van. Denk aan dingen of personen waar je van gaat glimlachen. Zet een muziekje op waar je een fijn gevoel van krijgt, pak er een dekentje bij en drink de thee rustig op.
  • Vernevel elke dag wat een van de bovenstaande olietjes in jouw Geurwolkje. Je hersenen kan je trainen, net zoals je spieren! Dus als je ze elke dag traint om een geluksstofje aan te maken, gaat het steeds makkelijker!

Samen staan we sterk tegen eenzaamheid tijdens de feestdagen!

Hoewel december de maand is van de lichtpuntjes, is dat helaas voor veel te veel ouderen niet zo. Ze hebben vaak geen partner meer en de familie heeft het te druk met hun eigen zaakjes. Misschien is het een idee om voor deze mensen iets te betekenen. Bedenk een mooi initiatief, verras de mensen in een verzorgingstehuis met een bezoekje of een mooie bos bloemen. Organiseer iets om deze mensen een fijn momentje te bezorgen. Op die manier zal jij jezelf ook meer voldaan en gelukkig voelen en heb je deze mensen een onvergetelijke verrassing gegeven. Dát is pas een mooie december herinnering!!

Beeldmateriaal wordt gemaakt en met ons gedeeld door happy Geurwolkje klanten!
Foto's in deze post: @juudithhome, @kijkjebijliset