Stomen met etherische olie en kruidenthee: de kracht van de natuur!

Stomen met etherische olie en kruidenthee: de kracht van de natuur!

Oeff, alweer een loopneus.. even snuiten, want dit is zo vervelend! En telkens die kriebel waardoor je moet hoesten en niezen. Het valt niet mee! Maar het hoort wel bij de tijd van het jaar. Dus waarom gebruik je de krachten van de natuur niet om deze tijd door te komen? Zoals gewoonlijk heeft Geurwolkje de gouden tip! Probeer dit maar eens: stomen met etherische olie! Tadaaa!

Stomen met etherische olie

Oke, even alles op een rijtje. Wanneer je etherische olie in een Geurwolkje diffuser gebruikt wordt de olie samen met koude waternevel omhoog geblazen. Je bent dan dus aan het vernevelen. Wanneer je olie toevoegt die fijn is voor de luchtwegen zal je merken dat deze langzaam open trekken.

Met stomen bedoelen we weer iets anders! Stomen gebeurt op basis van waterdamp (dus niet nevel). En waterdamp ontstaat natuurlijk door warmte! En door etherische olie toe te voegen aan die warme damp of stoom, kan je een natuurlijk trucje toepassen waardoor jouw luchtwegen een stuk sneller open gaan. Als een soort boost!

Ook interessant: Geen snotterneuzen meer met Geurwolkje!

Welke etherische olie is goed voor de luchtwegen?

Dus welke olie is goed voor stomen? We hebben verschillende olietjes in ons assortiment die een verzachtend en openend effect hebben op de luchtwegen, waaronder: cipres, zilverspar en tea tree.

Maar onze echte nummer 1 aanrader is om te stomen met eucalyptus olie! Deze natuurlijke krachtpatser is intens fris en verzachtend. Wanneer je deze stoom diep inademt voel je dat alles loskomt, dat alles minder pijnlijk wordt en dat jij weer vrij kan ademen!

Let op! Door de natuurlijke aanwezigheid van 1,8 cineol in eucalyptus olie adviseren we het gebruik van hiervan alleen vanaf een leeftijd van 6 jaar! Bij jongere kinderen is het veiliger om dennen olie, zoals grove den, te vernevelen in een Geurwolkje. Deze olie heeft een soortgelijke werking, maar is minder heftig en daarom vriendelijker voor de kleine longetjes.

Vrouw op bed met een Geurwolkje diffuser en daarin eucalyptus etherische olie die goed is voor de luchtwegen

Wat heb je nodig?

Dus.. wat kun je met eucalyptus olie doen? Hoe werkt dat stomen precies? Zorg eerst dat je alle benodigdheden binnen bereik hebt:

 • Een stabiele tafel en stoel
 • Grote bak met heet, stomend water
 • 100% pure etherische eucalyptus olie
 • Grote handdoek
 • Zakdoekjes of tissues
 • Een ongestoord momentje (met eventueel een ontspannend muziekje)

Hoe werkt het?

 

 1. Zet een flinke bak met heet, stomend water klaar. Plaats deze stabiel op een tafel en schuif een stoel ervoor.
 2. Druppel hier (afhankelijk van de hoeveelheid water) 2-5 druppeltjes eucalyptus olie in.
 3. Ga comfortabel op de stoel zitten.
 4. Zet je bril af als je die hebt, doe je ogen dicht en hang je gezicht boven de waterbak (vlak boven het water, maar pas op dat je het puntje van je neus niet verbrandt!)
 5. Leg de handdoek over je hoofd heen, zodat de stoom niet kan ontsnappen.
 6. Laat je armen op tafel rusten en adem een paar minuten langzaam in en uit door je neus.
 7. Klaar? Kom dan langzaam omhoog en snuit rustig je neus in een zakdoek of tissue om al het losgekomen snot te verwijderen.
 8. Open je ogen en geniet van het bevrijdende gevoel!
 9. Laat de bak met water (op een veilige plek!) staan, zodat de geur door de ruimte verspreidt.

Ook interessant: Creëer jouw spa-momentje met Geurwolkje!

Geurwolkje tip: stomen met kruidenthee!

Nog een leuke tip om te stomen! Je kan de stappen hierboven namelijk ook toepassen met biologische kruidenthee!

De beste blend hiervoor is onze Vrij Ademen thee. De ingrediënten hiervan helpen je ook bij het vrijmaken van de luchtwegen. En wil je het effect versterken? Zet dan de waterkoker alvast aan terwijl jij aan het stomen bent, zodat je gelijk een verse kop 'Vrij Ademen' kruidenthee kan inschenken nadat je klaar bent. Zo geniet je extra lang van het effect!

Beeldmateriaal wordt gemaakt en met ons gedeeld door happy Geurwolkje klanten!
Foto's in deze post: @blushcontent, @silkevdk