Geen snotterneuzen meer met Geurwolkje!

Geen snotterneuzen meer met Geurwolkje!

De winter komt eraan! In de het koude seizoen gaan er altijd wat snotneusjes en hoestbuiten rond. Je wil je hier natuurlijk tegen beschermen! Geurwolkje kan hierbij helpen. Je voorkomt het natuurlijk nooit 100%, maar je kan wel jezelf zeker beschermen door je immuunsysteem te ondersteunen!

Etherische olie voor de weerstand

Als je je een beetje slap voelt, dan zijn er een aantal etherische oliën die jou daarvan af kunnen helpen. Deze hebben namelijk een positief effect op jouw immuunsysteem en kunnen deze ondersteunen. Als je dit combineert met een gezonde levensstijl (denk aan gezond eten en genoeg sporten), dan hou je een groot deel van de kwaaltjes buiten de deur!

Etherische oliën die je helpen fit te blijven zijn:

  • Eucalyptus, deze olie helpt met het vrijmaken van jouw luchtwegen. Ook heeft Eucalyptus een antibacteriële werking. Omdat het een sterke geur is, raden wij aan niet teveel druppels te gebruiken bij het vernevelen.
  • Tea tree, met deze olie help je jouw lichaam te herstellen na het sporten en word je sneller fit als je vermoeid bent. Deze geur werkt verzachtend in de keel als je hier last van hebt.
  • Citroen, naast dat deze geur uitstekend werkt met nare geurtjes in huis verwijderen, werkt deze olie ook goed met het ondersteunen van het immuunsysteem. Deze etherische olie vernevelen zorgt ervoor dat het huis fris ruikt, je minder vermoeid bent en het heeft ook een zuiverende werking op de huid.
  • Kaneel, ook dit is een sterke geur waar je maar een paar druppels van nodig hebt. Kaneel zorgt ervoor dat jouw luchtwegen vrij blijven en dat jij geen moeite krijgt met ademen.
  • Rozemarijn, deze geur heeft een reinigende werking en houdt zo jouw huis schoon. Verder werkt deze geur zuiverend voor de huid en helpt het bij vermoeidheid.
  • Cipres, deze olie helpt de olie bijvoorbeeld met het verzachten van de luchtwegen, waardoor je vrij kan ademen..
  • Gember, er is een lange lijst met kwaaltjes waar gember bij kan helpen. Zo kan het gebruikt worden bij gevoelige of vermoeide spieren en bij vermoeidheid. Het bevordert de doorbloeding, verzacht de keel en helpt je vrij te ademen.

Let op: Bij kinderen onder de 6 jaar raden wij het gebruik van eucalyptus, kaneel en pepermunt af. Deze oliën kunnen namelijk iets te sterk zijn voor de jongere kindjes. Geuren die je wel heel goed als jouw kind zich niet zo lekker voelt zijn: zilverspar, naaldbos en grove den.

Verhoog je weerstand met Geurwolkje kruidenthee

Ik ben al aan het snotteren, wat nu?

Als je toch niet zo lekker in je vel zit dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk weer vanaf. Een snotterneus en veel hoesten is iets wat soms wel meer dan een week kan duren. Om toch vrij te ademen als je thuis bent kun je etherische olie vernevelen die helpt met het vrijmaken van de luchtwegen.

Ook kun je een lekkere kop Geurwolkje thee erbij pakken. Onze natuurlijke kruidenthee heeft namelijk ook een verzachtende werking in de keel. Met 3-4 kopjes per dag kun jij op een natuurlijke wijze de keelpijn verzachten. Als je dit combineert met het vernevelen van etherische olietjes voel je je snel weer helemaal fit!

Het werkt ook goed om regelmatig een frisse neus te halen. Dit kan je doen door een wandeling door het bos te maken of een stukje hard te lopen door de natuur.

Ook interessant: Stomen met etherische olie en kruidenthee

Tip: Druppel ook een keer boswandeling of fris briesje in jouw Geurwolkje. Deze etherische oliën hebben dezelfde werking als een wandeling door het bos en geven jouw huis een lekkere en frisse geur!

Wij wensen je veel gezondheid!

Beeldmateriaal wordt gemaakt en met ons gedeeld door happy Geurwolkje klanten!
Foto's in deze post: @_misscocopat, @maartjerosalie