Natuurlijke verzorgingsroutine voor een gezonde huid met etherische oliën

Creëer een unieke natuurlijke skincare routine met etherische olie en Skintox. Precies wat jouw huid nodig heeft!

Laten we eens diep in de wereld van natuurlijke huidverzorging duiken. Samen bouwen we voor jou een persoonlijke verzorgingsroutine, afgestemd op jouw unieke huidje, mét de heerlijke ervaring van etherische oliën!

Zoals je ongetwijfeld weet, zijn we bij Geurwolkje echt dol op de natuur! We zijn er 100% van overtuigd dat de natuur ons álles biedt wat we nodig hebben om voor onze huid te zorgen. Voor elk huidtype heeft Moeder Natuur een liefdevol en verzorgend middeltje! En in deze handige blog zetten wij alles wat je moet weten op een rijtje.

Waarom natuurlijke huidverzorging?

Natuurlijke verzorging is beter dan producten met synthetische toevoegingen en parfum. Dat klinkt logisch, maar waarom is dat eigenlijk zo?

Omdat natuurlijke producten onze huid beschermen en voeden zonder dat we onnodige chemicaliën op onze huid aanbrengen!

De meeste synthetische producten bevatten ingrediënten die de natuurlijke balans van de huid kunnen verstoren. Sommigen kunnen zelfs leiden tot huidirritaties en allergieën, denk maar aan mensen die gevoelig zijn voor toegevoegde parfum in beauty producten. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor natuurlijke producten die de huid in balans houden en ondersteunen. En precies datgene bieden wat jouw huidje specifiek nodig heeft.

Skintox draagolie voor natuurlijke skincare

Essentiële oliën voor een gezonde huidverzorging routine

Het gebruik van etherische oliën (ook wel bekend als essentiële oliën) is een geweldige manier om je huid te verzorgen en te verwennen op een natuurlijke manier.

Etherische oliën zijn geconcentreerde olietjes die worden gewonnen uit planten en bloemen. Ze hebben niet alleen een heerlijke geur, maar ook verzorgende eigenschappen die kunnen helpen bij verschillende huidaandoeningen. Verschillende etherische oliën zijn tevens antibacterieel, antiseptisch, antiviraal, ontstekingsremmend en antioxiderend zijn. Een hele mond vol he? Het betekent dat ze kunnen helpen bij het bestrijden van onder andere bacteriën, schimmels en virussen. Ook helpen deze natuurlijke wondertjes bij het neutraliseren van vrije radicalen die schade kunnen aanrichten aan onze huidcellen. Wow!!

Ook interessant: Waarom etherische olie in je huidverzorging een wonder is en hoe je het kunt gebruiken

De basis voor natuurlijke skincare

Wacht nog even met smeren!! Etherische oliën zijn zeer geconcentreerde plantenextracten en moeten daarom altijd worden verdund met een draagolie voordat ze op de huid worden aangebracht. Pure etherische olie is echt wat te heftig voor onze huidjes. Een klein flesje etherische olie kan immers al een volledig bloemenveld bevatten!! Eerst even goed verdunnen dus..

Natuurlijk geeft Moeder Natuur ons ook voldoende opties voor draagoliën, elk met hun eigen voordelen. Daarom hebben wij speciaal onze Skintox lijn ontworpen! Deze lijn van 100% natuurlijke, koudgeperste draagoliën om jouw mooie huid te voeden en beschermen. Skintox oliën zijn perfect geschikt om te gebruiken als basis voor etherische oliën.

Natuurlijk leggen we zo precies uit hoe je de draagolie en etherische olie mix aanbrengt. Maar laten we eerst even kijken welke draagoliën er zijn en welke de beste keuze is voor jou!

Skintox biedt veel keuze tussen verschillende natuurlijke draagoliën

Welke Skintox is goed voor welke huid?

Skintox draagoliën super bieden veel voordelen voor de huid, afhankelijk van jouw huidtype en de gewenste resultaten. Laten we per olie even kijken naar de eigenschappen, de vitamientjes die erin zitten en voor welke typen huid en routine ze geschikt zijn:

Amandelolie

Amandelolie is geschikt voor alle huidtypen en kan op verschillende manieren worden gebruikt in je huidverzorgingsroutine. Het is rijk aan vitamine E, wat helpt om de huid te voeden en te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daarnaast bevat amandelolie vitamine A, wat helpt bij de aanmaak van nieuwe huidcellen en bijdraagt aan een stralend huidje. Hello summer glow!

Amandelolie kan worden gebruikt als een zachte reiniger tegen onzuiverheden. En wist je dat dit ook een natuurlijke make-up remover is?! Twee vliegen in één klap! Amandelolie kan ook worden gebruikt als een moisturizer om de huid te hydrateren en te verzachten, vooral voor droge en gevoelige huidjes.

Arganolie

Arganolie is een populaire olie vanwege de vele superpowers voor de huid. Het is geschikt voor alle huidtypen, maar vooral nuttig voor mensen met een droge of rijpe huid. Door het hoge gehalte aan vitamine E wordt te huid gevoed en beschermd tegen beschadiging door de zon en andere schadelijke invloeden van buitenaf.

Arganolie kan worden gebruikt als een dagelijkse moisturizer om de huid te hydrateren. Of als een lekkere nachtcréme waarmee de huid herstelt en vernieuwt terwijl je slaapt. Daarnaast kan arganolie worden gebruikt als een serum om fijne lijntjes en rimpels te verminderen en de elasticiteit van de huid te verbeteren.

Leuk weetje: arganolie is ook rijk aan essentiële vetzuren die haarfollikels voeden en de haargroei bevorderen. Probeer dus ook eens een argan haarmaskertje!

Avocado olie

Avocado olie is een 'zware' olie die vooral geschikt is voor de droge en rijpere huidtypes. Het is rijk aan vitamine A, D en E. Deze vitamientjes werken samen om jouw huid te voeden en te hydrateren. De olie bevat ook vetzuren die helpen bij het herstellen van beschadigde huidcellen en het verminderen van ontstekingen.

Gebruik avocado olie als een dagelijkse moisturizer ter hydratatie en voor een gezonde glow. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om het 's avonds aan te brengen als nachtcréme. Zin in een maskertje? Smeer lekker in met een dikke laag avocado olie om de huid te verzachten en tot rust te brengen.

Castorolie

Castorolie is een olie natuurproduct wat bekend staat om zijn hydraterende en verzachtende eigenschappen. Het is vooral geschikt voor mensen met een droge of gevoelige huid. Het is rijk aan ricinolzuur, wat zorgt voor een diepe hydratatie. Bye bye, droog huidje!

Castorolie kan worden gebruikt als een vochtinbrengende crème om je gezicht te hydrateren en te verzachten. Gebruik het in de ochtend of avond, tijdens je verzoringsroutine. Of beiden!

Druivenpit olie

Druivenpit olie is een lichte olie die snel door de huid wordt opgenomen en daarom geschikt is voor alle huidtypen. Het is rijk aan antioxidanten en vitamine E, wat helpt bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels en het beschermen van de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Dat is voor elk huidje een hele fijne toevoeging!

Druivenpit olie is een goede dagelijkse moisturizer om de huid te hydrateren en te beschermen. Omdat het snel intrekt is dit een goede keuze voor mensen die weinig tijd (of geduld) hebben in de ochtend, maar toch een snelle verzorging zoeken!

Jojoba olie

Jojoba olie is een lichte olie die vergelijkbaar is met de natuurlijke talg die ons lichaam zelf produceert. Hierdoor is het geschikt is voor alle huidtypen, zelfs voor de kwetsbare en acne-gevoelige huid! Het is rijk aan vitamine E en B-complex en bevat ook mineralen en antioxidanten, zoals zink en koper. Koper is goed voor het bindweefsel in jouw huidje, terwijl koper de energiestofwisseling bevordert.

Gebruik jojoba olie als een dagelijkse hydratatie en bescherming van de huid. Ook is dit een goed natuurlijk alternatief voor make-up remover. Door de vochtinbrengende eigenschappen verwijdert het jouw makeup zonder je huidje uit te drogen. Dat is veel beter dan al die agressieve en prikkelende verwijderaars!

Kokosolie

Kokosolie is een olie die rijk is aan verzadigde vetzuren. Zeer geschikt voor de droge en ruwe huid! Het is ook een natuurlijke moisturizer die de huid helpt om vocht vast te houden. Deze tropische olie bevat vitamine E, K en ijzer. Extra bescherming en voeding voor jouw stralende huidje!

Dagelijkse hydratatie en bescherming.. kokosolie is een geweldige moisturizer uit de natuur! Je kunt het ook gebruiken als make-up remover én als een natuurlijke zonnebrandcrème vanwege de SPF-eigenschappen. De beschermingsfactor ligt rond de 7, dus kokosolie is een prima dagelijkse bescherming in de wintermaanden. In de zonnige zomermaanden adviseren we wel wat extra bescherming tegen de zon.

Let op! Kokosolie stolt bij een temperatuur die lager is dan 25 graden. Schep daarom een beetje olie uit de pot en verwarm dit tussen je handen om het vloeibaar te maken. Of dompel de pot in wat warm water. 

Macadamia olie

Macadamia olie is een lichte en niet-vette olie die rijk is aan enkelvoudig onverzadigde vetten en omega-7 vetzuren. Het is geschikt voor de droge, rijpe en gevoelige huid, vanwege de hydraterende en voedende eigenschappen. Het bevat ook vitamine E, B-complex en mineralen zoals koper en magnesium. Dat zorgt er onder andere voor dat jouw huidje niet uitdroogt én in een gezonde conditie blijft. Een stralend, gezond huidje!

Macadamia olie is prima voor dagelijks gebruik. In de ochtend om jouw huid te voeden gedurende de dag, of 's avonds voor een krachtig herstel tijdens jouw nachtrust. Of gebruik het als een natuurlijk alternatief voor een make-up remover!

Sesamolie

Sesamolie is een lichte en absorberende olie die rijk is aan antioxidanten en essentiële vetzuren, zoals omega-6 en omega-9. Het is geschikt voor alle huidtypen, maar vooral voor de droge en rijpere huid. Dit komt door de hydraterende en anti-aging eigenschappen. Het bevat ook vitamine E, B-complex en mineralen zoals calcium en magnesium. Iedereen kan hiervan profiteren!

Sesamolie is een fantastische olie om dagelijks te gebruiken als moisturizer voor de huid!

Ook interessant: Welke Skintox basis olie is het beste voor jouw huidtype?

Wat is de beste Skintox?

Hoewel elke Skintox zijn eigen krachten heeft, geven we de hoofdprijs toch aan onze favoriet - Macadamia olie! Vind je het dus nog lastig om een keuze te maken, dan adviseren we te beginnen met deze krachtpatser.

Macadamia olie is echt een geweldige Skintox optie om de huid optimaal te verzorgen en voeden. Het is super voedzaam en hydraterend, omdat het vol zit met essentiële vetten, omega-7 vetzuren, vitamines en mineralen. Door de unieke combinatie van eigenschappen is het dan ook een perfecte keuze voor veel mensen die op zoek zijn naar de ultieme verzorging voor hun huid. Bovendien trekt het snel in en laat het geen vettig gevoel achter. Hello gezonde, stralende huid!!

Etherische olie die goed is voor je huid

De beste etherische oliën voor huidverzorging

Oké, we hebben nu een draagolie gekozen als basis. Maar nu moeten we nog een etherische olie kiezen als toevoeging! De leukste stap van het proces!

Niet alleen gaan we kijken naar de eigenschappen van de etherische olietjes en wat ze met je huid doen.. we kunnen ook een heerlijk geurtje toevoegen aan ons zelfgemaakte natuurlijke huidverzorgingsproduct!

Welke etherische oliën zijn goed voor de huid?

Dus, welke etherische olietjes geven je een stralende huid?

  • Rozenhout: Rozenhout is een geweldige optie om de huid tot rust te brengen en te hydrateren. Het bevat veel antioxidanten die jouw huidje beschermen tegen schade van buitenaf en het laat je er gezond en stralend uit te zien!
  • Lavendel: Lavendel heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van huidirritaties. De bekende rustgevende eigenschappen van lavendel hebben ook effect op de huid, en zorgt dus voor minder onrust. En een rustige huid is een stralende huid!
  • Geranium: Geranium is een fantastische olie voor de huid! Het helpt om de talgproductie te reguleren en de huid te hydrateren. Het kan ook helpen bij het verminderen van acne en het herstellen van beschadigde huidcellen.
  • Tea tree: Tea tree olie heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Een goede keuze wanneer je last hebt van acne en andere huidonzuiverheden. Oh ja, het kan ook helpen bij het verminderen van roodheid en zwelling! Speciaal voor de onrustige huid, dus.
  • Ylang ylang: Ylang ylang is heeeerlijk wanneer je een droge huid hebt! Het hydrateert en voedt de huid intens, en dat is precies wat je nodig hebt! Ylang ylang kan ook helpen bij het reguleren van de talgproductie en het verminderen van acne.
  • Patchouli: Patchouli olie heeft antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen. Heel prettig en verzachtend wanneer je last hebt van eczeem en psoriasis. Het kan ook helpen bij het verminderen van rimpels en het verbeteren van de elasticiteit van de huid. Een eeuwig jong huidje, toe maar!
  • Geurwolkje tip! Bloemenpracht: Misschien herken je een patroon in de etherische olietjes die een stralende huid geven.. het zijn vooral veel bloemen olietjes! Bundel al die superkrachten samen en je hebt een top huidproduct! Onze geliefde Bloemenpracht blend is een mix van kamfer, lavendel cananga en geranium - allemaal verzorgende bloemenoliën. Kamfer is een echte held in huidverzorging. Het heeft antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen die helpen bij de behandeling van acne en andere huidaandoeningen. Lavendel, een andere favoriet in de natuurlijke huidverzorging, heeft ook antiseptische eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van huidontstekingen en irritaties. Cananga is een musthave voor een gezonde en stralende huid, vanwege de hydraterende en rustgevende eigenschappen die het biedt. Geranium is een fantastische huidverzorgingsolie omdat het kan helpen bij het reguleren van de talgproductie en het verminderen van acne. Samen vormen deze olietjes een prachtige blend die jouw huid een stralende glans kan geven!
  • Geurwolkje tip! Mindful: Een blend van bergamot, lavandin, lavendel en West-Indisch sandelhout.. hmmm! Deze blend heeft een heerlijke en rustgevende geur die zorgt voor ontspanning en rust. Maar wat doet het met de huid? Bergamot staat bekend om zijn antiseptische eigenschappen en kan helpen bij het bestrijden van bacteriën en acne. Lavandin is ook antiseptisch en werkt verzachtend en rustgevend op de huid. Lavendel is een krachtige olie die kan helpen bij het verminderen van huidontstekingen en irritaties. Tot slot heeft West-Indisch sandelhout hydraterende eigenschappen en helpt het bij de vermindering van acne. Wow, dit kan zeker helpen om je huid gezond te houden en te laten stralen!

Woow, veel keuzes! En vergeet niet dat je ook verschillende olietjes kan mengen, om zo een unieke mix te maken die precies bij jouw huidje past. Mengen maar!

Natuurlijke verzorgingsroutine met etherische olie

Hoe meng je draagolie en etherische olie voor op de huid?

Nu weten we welke ingrediënten we nodig hebben voor jouw unieke en gepersonaliseerde verzorgingsproduct! Precies met de vitaminen en mineralen die jij nodig hebt.. én met een heerlijk (natuurlijk!) geurtje!

Maar wat zijn de verhoudingen? En hoe mix je de ingrediënten?

Het is eigenlijk heel eenvoudig! Om je gezicht lekker in te smeren heb je ongeveer één eetlepel draagolie nodig. Voeg daar twee druppeltjes etherische olie aan toe. Het lijkt weinig, maar het is echt meer dan genoeg! Dit kunnen twee dezelfde druppeltjes zijn, of twee verschillende.

Dus even voor het overzicht, zo meng je jouw natuurlijke verzorging:

  • 1 eetlepel Skintox draagolie naar keuze
  • 2 druppels etherische olie naar keuze

Smeer dit in cirkeltjes over je hele gezicht, nek en decolleté. Oppassen rond de ogen! Heel even wachten tot het is ingetrokken, et voilà!

Je kan ervoor kiezen om alleen dit te doen, óf je kan het integreren in een volledige skincare routine. Begin in dat geval eerst met een cleanser, dan een toner en daarna jouw unieke etherische olie mengsel. Sluit eventueel af met wat extra zonbescherming en je dagelijkse makeup.

Binnen no-time heb jij een heerlijke, gezonde en stralende huid! Ennn.. je ruikt ook nog eens heel lekker.. win-win!

Beeldmateriaal: @anthonisevelien, @shallieabbiusi, @tishiiii