Houd je Geurwolkje in topconditie met deze eenvoudige stappen! 🧼💙

 aroma diffuser schoonmaken

Waarom moet je je aroma diffuser regelmatig schoonmaken?

Het is belangrijk om je aroma diffuser regelmatig schoon te maken omdat etherische oliën, die gebruikt worden in aroma diffusers, krachtige en sterke geuren hebben. Als de diffuser niet regelmatig wordt schoongemaakt, kan er een ophoping van olie ontstaan, wat kan leiden tot verstopping van de diffuser en verminderde werking. Bovendien kan dit ook leiden tot een verhoogd risico op bacteriegroei, wat kan leiden tot een slechte geur in huis en gezondheidsproblemen.

Hoe maak je je aroma diffuser schoon?

Stap 1: Water uitgieten


Om te beginnen met het schoonmaken van je aroma diffuser, schenk je voorzichtig het water uit via de achterkant van de diffuser. Het is belangrijk om dit zachtjes te doen om beschadiging van de diffuser te voorkomen.

Stap 2: Binnenkant en waterbakje schoonmaken


Gebruik een wattenschijfje om de binnenkant van de diffuser en het waterbakje schoon te maken met lauw water. Het is belangrijk om zachtjes te wrijven om te voorkomen dat de diffuser beschadigt.

Stap 3: Reiniging van de sensor


Het kleine cirkeltje in het waterbakje is de sensor, die je voorzichtig kunt schoonmaken met een wattenstaafje. Dit helpt om ervoor te zorgen dat de diffuser goed blijft werken.

Stap 4: Reinigen met azijn


Om hardnekkige resten van olie of vuil te verwijderen, kun je de diffuser af en toe schoonmaken met azijn. Voeg een eetlepel azijn toe aan schoon water en zet de diffuser kort aan. Het azijnmengsel helpt om het vuil en de olieachtige resten af te breken.

Stap 5: Reinigen met alcohol


Als er nog steeds olie-achtige resten achterblijven, gebruik dan alcohol met een hoog percentage om deze weg te vegen. Gebruik echter geen agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze je diffuser kunnen beschadigen en chemische resten in je huis kunnen achterlaten.

Stap 6: Droog maken


Dep de diffuser voorzichtig droog met een doek om ervoor te zorgen dat er geen water of vocht achterblijft in de diffuser.

Conclusie
Het is belangrijk om je aroma diffuser regelmatig schoon te maken om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken en om de verspreiding van bacteriën te voorkomen.