Welke Skintox basis olie is het beste voor jouw huidtype?

Welke Skintox basis olie is het beste voor jouw huidtype?

Natuurlijke huidverzorging is de nieuwe trend! Geen chemische troep meer, maar alleen fijne producten die Moeder Natuur ons geschonken geeft. Skintox is een verzorgingslijn met alleen maar natuurproducten zonder enkele toevoegingen - daar zijn we enorm trots op! Maar zoals je weet is iedereens huidje uniek en heb jij een andere verzorging nodig dan een ander. Kies daarom voor de Skintox olie die precies kan bieden van jóúw huidtype nodig heeft!

Skintox is een plantaardige vette olie

Skintox oliën zijn vette oliën die uit planten worden onttrokken. Dit zijn echt cadeautjes uit de natuur! Ze werken voedend, hydraterend en verzachtend voor ons huidje. Eventuele tekorten worden opgevuld en vochtverlies door invloeden van binnen- of buitenaf wordt verminderd. Deze natuurlijke skincare vormt dus de basis van een gezonde huid!

Ons lichaam produceert zelf een goedje wat 'sebum' heet, ook wel bekend als talg. Dit is een beschermende olie die als een soort natuurlijke moisturizer werkt. Maar op ten duur wordt de aanmaak van talg minder en minder, waardoor de huid het zwaar krijgt om zichzelf mooi en gezond te houden en uiteindelijk ouderdomsverschijnselen gaan ontstaan. Plantaardige vette oliën (Skintox, dus!) zijn de beste vervanger voor dit 'sebum'. Op celniveau komt de Skintox olie vrijwel volledig overeen met natuurlijk talg, waardoor deze dus op dezelfde manier werkt en bescherming biedt voor jouw mooie huidje! Dus lekker smeren en voor je het weet ga je weer helemaal glowen!

Plantaardige natuurlijke huidverzorging

Wat is het verschil tussen Skintox basis olie en etherische olie?

Jaaaa, wat is nou het verschil tussen Skintox olie en etherische olie? Beiden zijn 100% natuurlijk en worden ontrokken uit planten, maar toch zijn er hele belangrijke verschillen.

Zoals je inmiddels wel begrepen hebt is Skintox een verzorgingsproduct voor de huid. Skintox gebruik je daarom NIET in een aroma diffuser! De olie is heel vettig, heeft een andere samenstelling en heeft tevens geen sterke geur.

In de diffuser gebruik je alleen pure etherische olie. Deze olie verspreidt die lekkere geurtjes die ook nog eens therapeutische werkingen hebben. Omdat deze olie extreem krachtig en geconcentreerd is raden we af om deze rechtstreeks op de huid te gebruiken. Maar - dit is waar Skintox zijn intrede maakt - je kan etherische olie wel verdunnen met Skintox (1 eetlepel Skintox olie per druppel etherische olie) en op de huid aanbrengen. Op die manier draag je de werking van de etherische olie letterlijk met je mee en ruik je ook nog eens heerlijk!

Dus in het kort: pure etherische olie is alleen voor in de diffuser. Skintox olie is bedoeld voor de huid. Wil je toch etherische olie op de huid gebruiken? Mix dan per druppel een eetlepel Skintox als draagolie.

Meer leren over wat etherische olie precies is en hoe het wordt gedistilleerd? Lees deze blog: Etherische olie of geurolie?

Basis olie verzorging per huidtype

Welke Skintox past bij mijn huidtype?

Wat is jouw huidtype? Vind de Skintox die bij jou past en zie wat deze precies voor jouw huidje doet!

Jonge / vette huid

Een jonge vette huid produceert te veel talg, daarom glimt een vet huidje vaak een beetje. Je denkt misschien dat olie het laatste is wat je op je huid moet smeren, maar wist je dat sommige oliën de talgproductie juist kunnen reguleren om het in balans te brengen?

Jouw huid wordt happy van een olie die snel intrekt en geen vette laag op de huid achterlaat die de poriën verstopt. Dit zijn vooral linolzuurrijke oliën. Deze beschermen en verzorgen, zonder de huid vettig te maken.

Jouw Skintox helden zijn druivenpitolie en jojoba olie!

Droge huid

Een droge huid heb je van jezelf of krijg je door omstandidheden zoals het weer of heftige reinigers. Je huidje produceert dan te weinig talg, waardoor jouw natuurlijke beschermlaag niet voldoende vocht kan vasthouden en uitdroogt.

Wat je vaak niet in de gaten hebt is dat jouw beschermlaagje jouw huisje dan niet meer goed kan beschermen tegen de schadelijke invloeden van buitenaf. Jouw huid reageert daardoor extra snel op producten die je gebruikt of op het weer. En.. een droge huid gaat sneller rimpels vertonen!

Jouw Skintox held is avocado olie!

Rijpere huid

De rijpere huid is meestal ook een droge huid, omdat je van nature steeds minder talg produceert. Jouw natuurlijke beschermlaag kan daardoor niet meer voldoende vocht vasthouden.

Jouw huid wordt het gelukkigst van vette oliën die het tekort aan talg compenseren. Deze helpen je huid te herstellen en nieuwe cellen te genereren. Rijpe, droge huid kan gevoelig zijn en daardoor extra snel op producten die je gebruikt of op het weer. En.. een droge huid gaat sneller rimpels vertonen!

Jouw Skintox held is arganolie!

Gecombineerde huid

Een droge huid met hier en daar ook wat vette plekjes, meestal bij de neus of op het voorhoofd. Je hebt af en toe zelfs wat puistjes. Dit zijn typische kernmerken van een gecombineerde huid.

Je hebt misschien de neiging om tegen die puistjes een sterke cleanser te gebruiken. Maar juist dàt kan de balans van jouw huidje verstoren, waardoor je extra talg gaat aanmaken op de plekken waar je dat juist niet wil. De beste keuze voor jou is een olie die de talgproductie in je huid in balans brengt en goed reguleert.

Jouw Skintox held is jojoba olie!

Gevoelige huid

Jouw huidje reageert snel op invloeden van buitenaf, maar ook op wat je er op smeert. De beschermlaag moet je altijd goed blijven boosten door je talgproductie dagelijks te ondersteunen.

Natuurlijke olietjes bevatten ontzettend veel voedingsstoffen, desondanks is dit voor de gevoelige huid geen garantie. We zijn dus extra zorgzaam en voorzichtig met jouw lieve velletje.

Jouw Skintox held is avocado olie!

Normale huid

Mama Natuur heeft jou gezegend met een normale huid! Lucky you! Maar vergis je niet.. ook jij hebt nog steeds verzorging en bescherming nodig om de glow van jou huid zo mooi te houden.

Wil je voor altijd dit stralende en gezoende snoetje behouden? Kies dan voor oliën die jouw huid in balans kunnen houden. Voor jou zijn dit de lichtere olietjes. Hoewel elke Skintox een fijne werking heeft op jouw huid, zijn er twee die er toch echt gelijk uit springen..

Jouw Skintox helden zijn druivenpitolie en jojoba olie!

Plantaardige huidproducten

Skintox gebruiksadvies

Je kan Skintox zowel in zowel jouw ochtendroutine als jouw avondroutine gebruiken. Als dagolie beschermt het je huid gedurende de dag tegen alle invloeden van buiten. Denk aan de zon en een vervuilde lucht. Als nachtolie wordt je huid gevoed en herstelt van de schadelijke invloeden van de dag.

 

Wil je deze handige informatie per huidtype graag opslaan zodat je het snel terug kan vinden? We hebben alles samengevat op Instagram en in een overzichtelijke gids geplaatst. Klik op de onderstaande gids en sla de post over jouw huidtype op, zodat je deze op Instagram altijd bij de hand hebt!