Vind jouw favoriete geur

Etherische olie

 Wij snappen dat het lastig is om jouw favoriete geur te vinden tussen onze meer dan 50 fantastische geuren! Daarom gaan we je daar een beetje mee helpen in deze geuren gids. 

Allereerst, zijn er veel verschillende redenen om geuren te gebruiken in huis. De geuren die je gebruikt hebben namelijk, naast dat ze jouw huis lekker laten ruiken, vaak andere positieve effecten voor jou. Deze verschillen per geur. Zo zorgt een kaneel geur voor meer energie en gezelligheid en een citroengeur verbetert jouw concentratie. 

Het liefst kies je dus voor een heerlijke geur, die je ook nog eens ondersteunt door de dag heen! 

Wij verdelen onze geuren in vier verschillende categorieën: Bloemengeuren, Fruitgeuren, Houtgeuren en Kruidengeuren. 

Bloemengeuren 

Uit onderzoek is gebleken dat bloemengeuren een activerend effect hebben op ons brein. De geur zorgt ervoor dat we ons gelukkiger voelen. Ook nemen heerlijke bloemengeuren stress en angstgevoelens weg, zo kun jij gelukkig en zonder stress je dag vervolgen ;). Wil jij nu een heerlijke bloemengeur proberen in huis? Kijk dan bij onze Etherische oliën naar: Lavendel, Rozenhout, Bloemenpracht en Magic Love 

Extra tip: Lavendel vernevelen zorgt ook voor een verbeterde nachtrust! 

Fruitgeuren

Fruitgeuren geven een frisse indruk aan de ruimte, daarom worden ze ook vaak gebruikt in schoonmaakmiddelen. Na het schoonmaken een fruitolie vernevelen zal dus een extra fris gevoel geven. Fruitgeuren helpen vaak ook bij extra concentratie, dat maakt ze de perfecte geur voor jouw werkplek! Ook als je graag verschillende geuren door elkaar wil mixen om zo jouw eigen favoriete geur te maken, kun je hier het beste een fruitgeur aan toevoegen.

Verderop in het blog geven we een aantal voorbeeld blends die jij zelf kan maken. 

Fruitgeuren die je gelijk kan proberen zijn: Citroen, Sinaasappel, Bergamot, Mandarijn, Grapefruit en Lemongrass

Houtgeuren

Hou jij ook zo van heerlijke wandelingen door het bos? Hoe lekker zou het zijn als je dat verfrissende gevoel na een wandeling door het bos gewoon in huis kan hebben? De houtgeuren die wij hebben werken heel rustgevend en helpen je om te ontspannen. Verder werken veel houtgeuren ondersteunend voor het immuunsysteem. Voel je je een dagje niet helemaal fit? Probeer dan een van onze heerlijke houtgeuren, zoals Sandelhout, Zilverspar, Naaldbos en Heilig hout. 

Extra tip: Door de rustgevende werking zijn de houtgeuren ook perfect bij het mediteren. 

Kruidengeuren

Kruidengeuren zijn vaak fris en kunnen de ruimte verkoelen op een hete zomerdag. Ook werken kruidengeuren heel goed bij een verkoudheid! Ze hebben namelijk een verzachte invloed op jouw luchtwegen, zo helpt het je met vrijer ademen. Enkele kruidengeuren die je zeker eens moet proberen zijn: Eucalyptus, Pepermunt, Rozemarijn en Salie.

Let op:  Kruidengeuren kunnen wat sterker zijn en raden wij aan om deze niet te gebruiken in het bijzijn van kinderen tot 3 jaar. 

Geurwolkje blends

Naast deze 4 verschillende kenmerkende geuren, maken wij ook onze eigen geuren. Deze geuren noemen wij Geurwolkje blends. Deze zijn allemaal heel verschillend en heel populair bij onze klanten. In de beschrijving van de etherische olie vertellen we waarvan deze unieke geur is gemaakt. 

Je kan natuurlijk ook zelf mixen met verschillende oliën. Door verschillende geuren bij elkaar te proberen maak jij jouw eigen unieke mix! 

Tip: Probeer bij eigen mixen altijd genoeg fruitgeur toe te voegen, dan krijg je de lekkerste blends! 

Enkele voorbeelden die je kan proberen zijn: 

  • Lavendel en Sinaasappel
  • Citroen, Rozemarijn en Pepermunt 
  • Sandelhout en Sinaasappel  

Olie starterpack

Kan je niet wachten om lekker te mixen of om nieuwe geuren te ontdekken? Kijk dan ook naar onze starterpacks. Daar hebben we onze meest populaire geuren in een grotere doos gedaan zodat jij gelijk een mooie verzameling geuren hebt die je kan proberen en mixen! 

Geniet van al die heerlijke geuren in huis!