Met deze etherische oliën slaap jij beter!

Met deze etherische oliën slaap jij beter!

Veel Geurwolkje producten kunnen jou helpen bij het vinden van (nacht)rust. Wist je bijvoorbeeld dat bepaalde etherische oliën bewezen zijn te helpen bij een goede nachtrust? We delen in deze blog met welke etherische oliën jij beter slaapt!

Een goede nachtrust is onmisbaar!

Slapen is echt heel belangrijk voor ons lichaam! Gedurende de nacht krijgt ons lichaam een onderhoudsbeurt die nodig is om te kunnen herstellen van de dag, zowel lichamelijk als mentaal. Te weinig slaap betekent dus dat het lichaam en de geest onvoldoende kunnen herstellen en bijtanken.

Nadelige effecten van een slaaptekort zijn onder andere een afname van je concentratievermogen, leervermogen en reactievermogen. Je kan niet meer goed oplossingsgericht denken en je voelt je futloos, prikkelbaar en somber. Daarnaast verlies je die mooie glow die je van nature uitstraalt. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je weer gaat stralen!

Geurwolkje op de slaapkamer

We krijgen vaak de vraag of het veilig is om een Geurwolkje aan te zetten terwijl je in slaap valt. En ons antwoord is altijd jaaaaa zeker! Dat is misschien wel één van de beste momenten om het Geurwolkje aan te zetten! De olie ontspant je lichaam en geest en laat je hersenen weten dat de omgeving veilig is, zodat je niet alert hoeft te zijn en lekker en slaap kan vallen. Het vocht wat wordt verneveld zorgt tevens voor een fijne luchtvochtigheid, zodat je niet wakker wordt het een droge mond of hoofdpijn (je drinkt immers een lange periode niks als je slaapt, dus je droogt eerder uit!).

Ook interessant: Verbeter de luchtvochtigheid in huis met Geurwolkje

Het Geurwolkje gaat vanzelf weer uit wanneer de afgestelde tijd verlopen is of wanneer het water op is. Helemaal veilig om aan te zetten voor het slapen gaan dus! En dat geldt ook voor een Geurwolkje op de kinderkamer!

Deze etherische oliën helpen jou slapen

Lavendel. Deze olie is wetenschappelijk bewezen bij te dragen aan een goede nachtrust! Dit komt door het diep ontspannende effect van de chemische verbinding Linalyl acetaat, die aanwezig is in de lavendelplant. Hierdoor krijgen jouw hersenen een seintje dat de kust veilig is en dat je niet alert hoeft te zijn. En een ontspannen hoofd vertrekt véél makkelijker naar dromenland!

Sinaasappel. Met deze olie vang je twee vliegen in één klap! Niet alleen heeft de geur van sinaasappel een ontspannende werking op onze psyche. Het is tevens een geur waar muggen een hekel aan hebben! Sinaasappel is dus jouw beste vriend tijdens de zomer nachten!

Ontspannend (blend). Tja, de naam zegt het eigenlijk al he? Deze blend bestaat uit lavendel, marjolein en melisse, wat zorgt voor een frisse, kruidige aroma die jou tot rust brengt en vermoeidheid voorkomt.

Harmonie (blend). Een wolkje van harmonie daalt neer in de slaapkamer! Met een combinatie van lavendel, sinaasappel, rozemarijn en salie is het niet verrassend dat deze blend prettig is tijdens het slapen. Geurwolkje aan, oogjes dicht en off you go!

Zweedse sauna (blend). Wauw, dit is écht een aanrader als je moeite hebt met slapen! De Zweedse sauna blend bestaat uit drie lavendelsoorten: spijk lavendel, berg lavendel en Franse lavendel. Alsof je in een gigantisch lavendelveld ligt! Dit is mijn persoonlijke favoriet op de slaapkamer.

Dus heb je moeite met in slaap vallen? Wordt je wakker van elk geluidje? Zie je alle uren op de klok voorbij komen? Of wordt je 's ochtends uitgeput en moe wakker? Grote kans dat jouw hoofd overuren draait (bewust of onbewust), waardoor je niet kan ontspannen! Probeer dan eens deze olietjes en merk hoe jouw slaapkwaliteit verbetert en hoe jij uitgerust wakker wordt in de ochtend.

Sweet dreams!

Beeldmateriaal wordt gemaakt en met ons gedeeld door happy Geurwolkje klanten!
Foto's in deze post: @huisje_35