Geurwolkje helpt tegen droge lucht (en coronaverspreiding in huis!)

Geurwolkje helpt tegen droge lucht (en coronaverspreiding in huis!)

Heel goed nieuws!! Het is gebleken dat een hogere luchtvochtigheid helpt om het coronavirus buiten jouw huis te houden. Geurwolkje kan dus helpen om een gezondere plek van jouw leefomgeving te maken! Maar hoe dan?

TU Delft heeft onderzoek gedaan naar luchtvochtigheid en corona 

Onderzoek van TU Delft geeft aan dat aandacht voor luchtvochtigheid in huis essentieel in de strijd tegen het coronavirus! Luchtbevochtiging en luchtkwaliteit zijn in het voorkomen van besmetting met COVID-19 van een minstens zo groot belang als ventilatie en beschermingsmaatregelen zoals de mondmaskers. 

Hoe lager de luchtvochtigheid, hoe groter de kans op gezondheidsklachten: "Je krijgt er hoofdpijn van, je huid ziet er droger uit en je haar wordt statisch" (Bas van der Wiel, hoogleraar atmosferische fysica aan de TU Delft op rtlnieuws.nl). Volgens deze meneer bestaat er ook een verhoogd risico op verspreiding van het coronavirus in een lage luchtvochtigheid: “Uitgeademde virusdeeltjes hebben een 'waterschil'. Bij droogte is deze schil sneller verdampt. De kleinere druppeltjes blijven daardoor langer in een ruimte zweven, waardoor ze nóg kleiner worden. Die virusdeeltjes worden vervolgens makkelijker overgedragen en dringen dieper door in de longen.” 

Vooral in de winter is de kans op een te lage luchtvochtigheid in huis groot. De verwarming gaat omhoog en de ramen en deuren houden we liever dicht. De temperatuur stijgt, de luchtvochtigheid daalt en die vervelende corona deeltjes grijpen hun kans! De blijven lang actief in de droge, vochtarme lucht. Oepsie.. slecht nieuws dus! Gelukkig bestaan er manieren om de luchtvochtigheid thuis omhoog te krijgen, zonder de ramen open te zetten en de kou binnen te laten!

Ook interessant: Reuk en smaak kwijt na het coronavirus? Etherische olie kan helpen!

Luchtvochtigheid omhoog tegen corona! Geurwolkje helpt mee.

Geurwolkje is coronaproof en een effectieve oplossing!

Geurwolkje verbetert de luchtvochtigheid bij jou in huis! Het vernevelen van water (met eventueel toegevoegde etherische oliën) met een diffuser is zeer milieuvriendelijk en niet schadelijk voor jou of je huisdieren. Integendeel zelfs; het gebruik van een Geurwolkje bevordert jouw mentale en fysieke welzijn en dat van je huisgenootjes!

Door middel van kleine, maar frequente trillingen ontstaat er in een Geurwolkje een koude verneveling. De vochtige lucht met eventueel toegevoegde etherische olie wordt vervolgens de lucht ingeblazen. 

Etherische oliën hebben verschillende effecten op het lichaam en de geest. Zo kan je wordt je minder stressgevoelig met geuren als lavendel en sinaasappel, die een ontspannende werking hebben op je geest en lichaam. Je kan met lemongrass en tea tree olie je immuunsysteem stimuleren en met pepermunt kom je van je zenuwachtige gevoel af. Voor ieder wat wils, maar wat voor alle geuren geldt: ze openen de neus en bevorderen de ademhaling. Daarnaast geeft etherische olie ook jouw immuunsysteem een boost!

Heb jij al een Geurwolkje?

Met een aroma diffuser sla je meer dan twee vliegen in een klap. Je creëert een gezonde luchtvochtigheid, je verlaagt het risico op verspreiding via de lucht in huis en je haalt een frisse, gezonde en natuurlijke geur in huis. Kies voor een gezond en coronaproof luchtklimaat en geniet van de etherische oliën met therapeutische werking!

Door de luchtvochtigheid te verhogen geeft een aroma diffuser de nare ronddwarrelende stofjes minder kans om zich te verspreiden via de lucht in jouw huis. Weg met die onhandige bakjes water en volle wasrekken midden in de kamer. Zeg hallo tegen Geurwolkje!!

Beeldmateriaal wordt gemaakt en met ons gedeeld door happy Geurwolkje klanten!
Foto's in deze post: @huisje_mien, @mylifesiem