Duurzaam schoonmaken: handige tips voor thuis

Duurzaam schoonmaken: handige tips voor thuis

Er is toch niks fijner dan wonen in een schoon en verzorgd huisje? De frisse lucht en het voldane gevoel.. heerlijk! Maar wist je dat in standaard schoonmaakmiddelen heel veel stofjes zitten die eigenlijk helemaal niet zo 'schoon' zijn? Helemaal niet goed om in te ademen en ook slecht voor onze mooie planeet! Dat moet beter kunnen, toch? Laten we het schoonmaken duurzaam maken!

Vervang synthetische schoonmaakmiddelen voor natuurlijke varianten

Gelukkig zien we steeds meer duurzaam aanbod in de winkels verschijnen. Schoonmaakmiddelen op basis van natuurlijke ingrediënten, milde afwaszeepjes, parfumloze wasmiddeltjes, plantaardige handzeep.. Maar dit kan nóg duurzamer! Je kan het zelf maken! En wij leggen uit hoe..

DIY: maak je eigen duurzame allesreiniger

Wist je dat je ook kan schoonmaken met etherische olie? Maak maar eens een lekkere allesreiniger met een paar simpele ingrediënten die je in huis hebt, plus biologische etherische olietjes die je bij ons kan bestellen!

Dit heb je nodig:

  • 50ml schoonmaakazijn
  • 400ml gedestilleerd of gekookt water
  • 20 druppels van jouw favoriete etherische olie

Tea tree, eucalyptus, citroen of een andere citrus olie hebben ontvettende en antibacteriële werkingen. En ze ruiken ook super fris en schoon! Dat zijn dus echt wel de meest natuurlijke en duurzame schoonmaak helden!

Doe alles in een fles met spuitdop, zoals een lege fles van onze roomspray. Elke keer voordat je het gebruikt even goed schudden om de ingrediënten te mixen!

Duurzame vlekkenverwijderaar: citroen olie!

Leuk feitje: pure citroen etherische olie die geperst is van rijpe citroenschillen heeft een vetoplossende werking. Zie je nare vetvlekken op je fornuis of er zit er aangekoekte kauwgum op een oppervlak? Druppel er wat citroen olie op! Even laten intrekken en vervolgens veeg je de plek zo weg met een schone doek.

Kies voor schoonmaakmiddelen in duurzame verpakking

Zelfs als je in de supermarkt zo'n fijn poetsmiddeltje koopt met natuurlijke ingrediënten, dan nog zit het in een goedkope plastic fles die uiteindelijk weggegooid zal worden. Zonde! Het is veel duurzamer om herbruikbare flessen te gebruiken. Wanneer deze leeg zijn vul je ze gewoon weer opnieuw!

Geurwolkje tip!
Heb je geen glazen flessen om schoonmaakmiddelen in te bewaren? Alle Geurwolkje producten zitten altijd in duurzame glazen flessen. Dus als jouw natuurlijke roomspray of jouw 100% plantaardige douchegel leeg is kan je deze flessen hergebruiken om jouw eigen DIY schoonmaakmiddeltjes in te bewaren! Deze zijn allemaal gemaakt van donkerbruin glas, waardoor er geen daglicht binnen komt. Dat zorgt ervoor dat de etherische olie in het middeltje langer goed blijft!

Reinig de lucht in huis

Niet alleen de oppervlaktes in huis moeten regelmatig schoongemaakt worden, ook de lucht die je inademt kan vervuilen! Etherische olie heeft de eigenschap de lucht te reinigen. Rondzwevende ziekmakers verdwijnen en de lucht is lekker verfrist. Zet daarom dagelijks zo'n schattige Geurwolkje diffuser aan met jouw favoriete etherische olietje erin. Ruikt lekker èn is gezond!!

Beeldmateriaal wordt gemaakt en met ons gedeeld door happy Geurwolkje fans!
Foto's in deze post: @frisze_blik