In 5 stappen natuurlijke roomspray maken met etherische olie

maak je eigen natuurlijke roomspray

Wat is roomspray? Met roomspray kun je een kamer of huis heerlijk te laten ruiken. Bij elk moment kun je wel een passende roomspray vinden waarmee jij je plekje kunt omtoveren naar de juiste geur en sfeer. Wij leggen je uit hoe je in 5 stappen een duurzame roomspray kunt maken met etherische olie. Heb je daar geen zin in, of tijd voor? Lees dan gauw verder voor ons alternatief!

Wanneer kun je roomspray gebruiken?

Je kunt roomspray gebruiken in verschillende kamers en voor allerlei momentjes. Bijvoorbeeld:

  • Wanneer je een ontspannen sfeertje voor jezelf wilt creëren.
  • In de slaapkamer, wanneer je je partner wilt verrassen met een romantisch avondje.
  • Of in de slaapkamer wanneer je juist toe bent aan een heerlijke nachtrust.
  • Wanneer je gasten ontvangt en de woonkamer fris wilt laten ruiken.
  • Nadat je net je huisje hebt schoongemaakt en nog even een extra lekker geurtje wilt verspreiden.
  • Als je last hebt van nare geurtjes in huis. Bijvoorbeeld van sigarettenrook, na het barbecueën, of na het gourmetten en koken. 
  • In de badkamer of op het toilet, zodat de roomspray vieze geurtjes kan verdringen.
  • In de auto. Een paar spraytjes blijven vaak megalang hangen! En zorgen ervoor dat jij helemaal happy uit de auto stapt.
natuurlijke producten roomspray

Roomspray maken met etherische olie

Je kunt natuurlijke roomspray met etherische olie kopen, maar het is ook megaleuk om je eigen roomspray te maken. Met de juiste olie kun helemaal zelf bepalen hoe jij de ruimte wilt laten ruiken en ervaren. Want elke etherische olie heeft zo een eigen geur en voordelen voor jouw lichaam en geest.

Roomspray maken met etherische olie doe je zo:

1. Je hebt nodig: een fijne sprayflacon, (gedestilleerd) water, 70% gedenatureerde alcohol en minstens één etherische olie. Je kunt ook een oude sprayflacon hergebruiken, bijvoorbeeld van olie natuurlijke roomsprays.

2. Vul de helft van je sprayflacon met het gedestilleerde water. Of ga voor schoon kraanwater. Maar door gedestilleerd water te gebruiken blijft jouw roomspray een stuk langer lekker ruiken. Je kunt gedestilleerd water vaak vinden in de supermarkt. 3. Vul dan de andere helft van je sprayflacon met je 70% gedenatureerde alcohol. Deze flesjes kun je vinden bij de drogist.

4. Kies nu je favoriete etherische olie. Of kies er een paar als jij voor een fijne blend wilt gaan. Het fijne aan je eigen roomspray maken is dat je hier helemaal zelf kunt kiezen. Voeg 30 druppels etherische olie per 200 ml mengsel toe.

5. Draai de sprayflacon goed dicht en draai hem een aantal keer om. Even schudden dus… en klaar! Zo kun je binnen no time de lekkerste roomspray maken met etherische olie.

 

Misschien vind je dit ook interessant? Lees ook de blog: Snelle en makkelijke en duurzame DIYs om thuis te doen!

Of doe inspiratie op: Deze etherische olie recepten MOET jij proberen! We gaan mengen!

Welke etherische olie zorgt voor de lekkerste roomspray?

Dat hangt natuurlijk helemaal af van jouw persoonlijke voorkeur. En welke sfeer jij in een ruimte wilt creëren. Welke geur past bij jou? Wij leggen aan je uit hoe je de lekkerste roomspray zelf kunt kiezen.

Bloemig

Houd jij van de geur van een vers boeket, en voel jij je helemaal blij in de lente? Dan raden wij een lekkere bloemengeur aan. Voorbeelden van bloemige geuren zijn: lavendelolie, patchoulie olie of geraniumolie. In de badkamer of op het toilet is ook Zweedse sauna een hele fijne optie als je van bloemetjes houdt.

Bos

Wandel jij graag een rondje door het bos, en word jij helemaal happy van de natuur, groen en de diertjes? Dan kun je kiezen voor geurtjes die ruiken naar het bos. Er zijn verschillende etherische oliën die gemaakt worden van bomen, zoals grove den of naaldbosolie, waarmee je de lekkerste roomsprays kunt maken. Ook kun je gaan voor een fijne blend, bijvoorbeeld onze boswandeling etherische olie. In de badkamer of het toilet kun je kiezen voor de Finse sauna olie wanneer jij houdt van een bosgeur.

Fris

Houd jij van frisse geurtjes, een briesje door je haren en zoek jij graag naar de scherpe randjes in het leven? Dan passen frisse, natuurlijke geurtjes helemaal bij jou. Je kent waarschijnlijk wel de geur van eucalyptus. Dit is een heerlijke, frisse geur waar ook een essentiële olie van wordt gemaakt.

Fruitig en citrus

Ligt jouw fruitmand vol met sinaasappels, mandarijnen en citroenen? Of word jij helemaal blij van frisse en fruitige luchtjes? Dan raden wij fruitige en citrusgeurtjes aan. Kies voor een etherische olie met bijvoorbeeld sinaasappel of mandarijn om de lekkerste roomsprays zelf te maken. Of kijk eens naar bergamotolie. Deze natuurlijke essentiële olie werkt ook perfect als jij behoefte hebt aan wat innerlijke rust en harmonie.

Hout

Zit jij het liefst de hele winter bij het haardvuur of word je blij van wierookstokjes? Dan zou een houtgeur wel eens goed in jouw huisje kunnen passen. Bijvoorbeeld door essentiële olie te gebruiken op basis van sandelhout of rozenhout. Ook kun je eens kijken naar de wierook etherische olie. Roomspray met een wierookgeurtje is ook heel geschikt om in een kamer te gebruiken voor meditatie of yoga. Dit is een fijne aanrader voor in de yogastudio. Meer weten? Bekijk hier al onze natuurlijke aromatherapie oliën met een hout geurbeleving.

Warm

Ben jij een geboren romanticus? Of kruip je het liefst lekker onder een dekentje tijdens de koude winter? Wellicht passen de warme geurtjes dan beter bij jou. Je kunt hier denken aan geurtjes op basis van kaneel, vanille of onze sensatie blend. Ook een goed idee om eens in je slaapkamer te sprayen voor een romantische nacht…

Zoet

Ben jij een echte zoetekauw? Of wil je een lievige sfeer in de kamer creëren? Dan zijn zoete geurtjes echt iets voor jou. Hiervoor kun je etherische olie gebruiken op basis van mandarijn of vanille. We hebben ook een heerlijke blend hiervoor: de magic love etherische olie.

Bekijk voor meer tips ook de blog: Vind jouw favoriete geur.

Geen zin of tijd om je eigen roomspray te maken? Kies voor natuurlijke roomspray

Je eigen roomspray maken is best een werkje en je moet er meerdere dingen voor in huis halen. Je kunt er ook voor kiezen om roomspray met etherische olie al ‘voorgemengd’ te kopen. Dat werkt dus een stukje makkelijker! Het fijne aan een natuurlijke roomspray is dat je geen chemische middeltjes in je roomspray hebt die een nadelig effect hebben op je lichaam en geest. Maar dat je juist kunt genieten van alle voordelen van etherische olie, zonder dat je deze zelf moet aanschaffen en mengen.

Bekijk hier al onze natuurlijke roomsprays.

natuurlijke en plantaardige roomspray

Welke natuurlijke roomspray past bij jou? Dat hangt helemaal af van het momentje dat je wilt creëren! Naar wat voor sfeer ben jij op zoek?

Ontspanning

Wil jij een heerlijke ontspannen sfeer creëren na een drukke dag en kan de sfeer in jouw leefomgeving wel wat extra rust gebruiken? Dan kun je kiezen voor onze harmonie natuurlijke roomspray. In deze roomspray zitten lavendel-, sinaasappel-, rozemarijn- en saliegeuren.

Spa en sauna

Zoek je een fijne natuurlijke roomspray voor op het toilet of in de badkamer? Of wil jij jezelf heerlijk verwennen met een spadagje in huis? Onze natuurlijke roomspray met een fris briesje geur past perfect bij dit momentje. De combinatie van de etherische oliën zilverspar, eucalyptus en rozemarijn geeft je het rustgevende gevoel van een heerlijk saunadagje. En een fijn voordeel voor je lichaam is dat je spieren ontspannen en je bloedcirculatie gestimuleerd wordt. Het is daarom ook een lekkere roomspray om te gebruiken na een intensieve workout of stevige wandeling.

Fijne nachtrust

Wil jij vanavond lekker afdwalen naar dromenland? Dan raden we echt aan om de 1001 nachten natuurlijke roomspray in je slaapkamer te gebruiken. Hiermee zorg je ervoor dat je lichaam en geest in diepe ontspanning komen. Je laat negatieve gedachten makkelijker los en valt zo sneller en dieper in slaap. Een combinatie van sandelhout, cederhout en patchouli zorgen voor een zoete, houtachtige aroma in deze natuurlijke roomspray.

roomspray met etherische olie

Natuur

In onze drukke leventjes is het niet altijd mogelijk om een uitstapje door de natuur te maken. Ook al zou je wel elke dag een lange boswandeling willen maken, je hebt er misschien niet altijd tijd voor. Dan kun je de natuur een stukje dichter bij huis halen door te sprayen met de boswandeling natuurlijke roomspray. Werkt ook heel fijn als je een duwtje in de rug nodig hebt om je problemen aan te pakken. Of van een naar, zenuwachtig gevoel af wil komen. Deze roomspray maken we etherische olie van cederhout, grove den, rozemarijn, tea tree en zee-den.

Roomspray maken met etherische olie en een aroma diffuser

Een natuurlijke roomspray met etherische olie zorgt voor een unieke geur- en sfeerbeleving in jouw huisje. Maar wist je dat een aroma diffuser met etherische olie dat ook kan creëren? Naast het verspreiden van een fijne geur kun je op deze manier ook de lucht bevochtigen en zuiveren. Je hebt hiervoor wel ietsje meer nodig dan alleen de etherische olie, want een aroma diffuser is hierbij onmisbaar. Een leuk voordeel is dat deze vaak ook erg mooi staan in je huis! 

Beeldmateriaal door: @tatjanasworld @liekshome @leavandeberg @blushcontent