23 Geuren die echt tegen muggen werken: Natuurlijke oplossingen voor een mug-vrije zomer

etherische olie tegen muggen

Ah, die zwoele zomeravonden waarop je na een lange dag eindelijk kunt ontspannen. Helaas kennen we allemaal de irritatie van muggen die ons rustmoment zomaar ineens verstoren. Het zoemende geluid dat plotseling opduikt en dan die jeukende beet – bahhh! We hate it! Laat ons lekker met rust!

Mug-vrije zomer met etherische olie

Zoals altijd heeft Geurwolkje de oplossing! We weten precies hoe jij die muggen buiten kunt houden. Ja, je hoort het goed! Ze komen niet eens binnen als je onze handige tip op volgt. En als ze al binnen zijn.. Tja dan wijzen wij ze gauw de weg terug naar buiten!

Het antwoord is: etherische olie. Lekker in een diffuser op jouw nachtkastje! Je bent vast niet onbekend met het feit dat muggen niet van de geur van citroen houden. We kennen immers allemaal wel de geur van een citronella kaars. Maar wist je dat er nog veel meer geuren zijn waar muggen een hekel aan hebben? Onze grootste zomertip is daarom een Geurwolkje in de slaapkamer, met daarin een olietje om muggen op afstand te houden!

etherische olie tegen muggen

Een mug-vriendelijke manier om te zeggen: 'ga toch weg!!'

Etherische oliën bieden een milieuvriendelijke en niet-schadelijke manier om muggen te weren. In tegenstelling tot andere insectenwerende middelen, die vaak (agressieve chemicaliën bevatten die ook nog eens niet goed zijn voor jouw eigen gezondheid!!) zijn etherische oliën natuurlijke extracten afkomstig van planten. Dit maakt ze niet alleen vriendelijk voor het milieu, maar ook veilig voor gebruik in huis. Zelfs in de buurt van kinderen en huisdieren. Pfoe, dat is prettig!

In plaats van muggen te doden, werken etherische oliën door simpelweg een geur af te geven die muggen onaangenaam vinden. Hierdoor kun je muggen op een afstand houden zonder het natuurlijke ecosysteem te verstoren. Extra tip om een geurtje te kiezen die jou lekker helpt slapen! Denk aan lavendel of sinaasappel.. Met deze etherische oliën slaap jij beter! Maar oeps! We verklappen het al!

Laten we gauw doorgaan naar de lijst van anti-mug geurtjes:

 

etherische olie tegen muggen

En hier komt het leuke deel – je kunt ze ook mengen! Mix de bovenstaande oliën om een geur te creëren waar jij dol op bent (en de muggen niet!). Dat wordt pas echt lekker slapen. Dus, waar wacht je nog op? Ontdek alle etherische oliën die je nodig hebt om jouw anti-muggen wolkje te creëren in onze shop! Wij zorgen ervoor dat jij ongestoord kunt genieten van die heerlijke zomeravonden. Sweet dreams!