Tips om insecten op een natuurlijke manier te verdrijven met etherische oliën - Geurwolkje

Tips om insecten op een natuurlijke manier te verdrijven met etherische oliën - Geurwolkje

Tips voor natuurlijke insecten verdrijving met etherische oliën

We need them! Toch rennen de meeste mensen altijd voor ze weg als we ze zien! Yes Its a love hate relationship!

Spinnen! Whaaaaa! Zilvervis Beestjes! neee! Mieren oh nee, ze komen met een heel leger onze aanrecht 'opruimen'. Muggen! Bedankt voor het nachtelijke sleepover, ik ga jou niet laten slapen feestje!

Het is wat he :)

Insecten zijn een essentieel onderdeel van de natuur, maar meestal genieten we meer van ze buiten in de natuur dan wanneer we ze in ons huisje aantreffen. :). Spinnen, zilvervisjes, mieren en muggen kunnen voor overlast zorgen. Gelukkig kunnen we gebruikmaken van de kracht van etherische oliën om deze insecten op een natuurlijke manier af te weren. Bij Geurwolkje hebben we een aantal handige tips en producten die je kunnen helpen bij het op een natuurlijke manier verdrijven van insecten.

Etherische oliën voor insectenwerende werking

Etherische oliën kunnen op natuurlijke wijze insecten op afstand houden, vergelijkbaar met hoe planten zichzelf beschermen tegen insectenvraat en schade door middel van geur. Dit principe wordt benut in etherische oliën, die in je geurwolkje op dezelfde manier werken om insecten af te weren. De geur fungeert als een barrière die insecten op afstand houdt.

Tips voor etherische oliën met insecten werende eigenschappen

  • Eucalyptusolie: Eucalyptusolie bevat natuurlijke stoffen die muggen op afstand houden.
  • Lavendelolie: Lavendelolie heeft niet alleen een aangename geur, maar ook insectenwerende eigenschappen.
  • Pepermuntolie: Pepermuntolie heeft een sterke geur die insecten afstoot.
  • Tea tree olie: Tea tree olie staat bekend om zijn antimicrobiële eigenschappen en helpt ook bij het afweren van insecten.

Het grote voordeel van het gebruik van etherische oliën is dat je een volledig natuurlijk product gebruikt, waardoor je geen toevlucht hoeft te nemen tot ongezonde chemische producten die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid.

aroma diffuser slaapkamer hout

Etherische oliën tegen muggen

Muggen kunnen een nachtmerrie zijn, vooral tijdens de zomermaanden. Gelukkig hebben we een aantal etherische oliën die muggen op afstand houden. Lemongrass, sinaasappel, citroen, eucalyptus, lavendel en pepermunt zijn geuren waar muggen niet van houden. Plaats je Geurwolkje aroma diffuser in je slaapkamer en vul deze met enkele druppels van deze etherische oliën, ongeveer 2 uur voordat je gaat slapen. Sluit het raam, doe het licht uit en laat de deur op een kier staan. Op deze manier creëer je een mugvrije omgeving om in te slapen.

Onze etherische olie blend morning daisy is ook een echte aanrader! Lees ook deze blog voor meer zomertips!

N
og een supertip! Neem je Geurwolkje of spray mee op vakantie! Zodat je ook op de camping of op 1 van die leuke natuurhuisjes ook lekker kan genieten van een mugvrije vakantie! 

Je kunt ook een mengsel van deze etherische oliën verdunnen in een geschikte draagolie, zoals kokosolie of amandelolie, en dit op je huid aanbrengen als muggenafweermiddel. Als je natuurlijke huidverzorging met etherische olie interessant vind, ga je deze blog ook leuk vinden!

Etherische oliën tegen zilvervisjes

Zilvervisjes zijn beestjes die zich graag in donkere en vochtige ruimtes verstoppen. Om zilvervisjes op afstand te houden, kun je je Geurwolkje dagelijks aanzetten met etherische oliën. Zilvervisjes worden namelijk afgeschrikt door de geur en vinden ook op basis van geur hun voedsel. Door de geur van etherische olie kunnen ze het voedsel moeilijker vinden, waardoor ze snel een ander huisje zoeken! Daarnaast kun je een mengsel van etherische olie en water gebruiken als spray om zilvervisjes te ontmoedigen. Spray dit mengsel op plaatsen waar je zilvervisjes hebt gezien of vermoedt dat ze zich kunnen verstoppen. Onze etherische olie roomsprays, zoals "fris briesje", zijn ook handig om zilvervisjes op afstand te houden.

Etherische oliën tegen mieren

Mieren kunnen een ware plaag vormen in huis. Om mieren op een natuurlijke manier te bestrijden, kun je een mengsel van etherische olie en water gebruiken als spray. Pepermuntolie, citroenolie en tea tree olie zijn geuren waar mieren niet van houden. Spray dit mengsel rondom de mierenpaden, deuren, ramen en andere ingangen waar mieren naar binnen kunnen komen. Onze Roomspray "Glow and flow" is hier ook zeer geschikt voor.

roomspray etherische olie

Etherische oliën tegen fruitvliegjes

Fruitvliegjes kunnen een ware plaag zijn, vooral in de buurt van fruitafval of compostbakken. Om fruitvliegjes op afstand te houden, kun je een mengsel van etherische olie en water gebruiken als spray. Pepermuntolie, citroenolie, lavendelolie en eucalyptusolie zijn geuren die fruitvliegjes ontmoedigen. Spray dit mengsel rondom de plekken waar fruitvliegjes zich verzamelen. Daarnaast kun je ook wat etherische olie op een tissue druppelen en deze onderin de prullenbak plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je prullenbak lekker ruikt en fruitvliegjes op afstand blijven! Of natuurlijke 1 van onze roomsprays - Spray spray in de prullenbak! Werkt bijzonder effectief!

luchtbevochtiger

Bij Geurwolkje werken we uitsluitend met 100% pure etherische oliën. Onze oliën zijn vriendelijk voor de natuur en de insecten, terwijl ze effectief zijn in het afweren van ongewenste bezoekers. Probeer onze tips en producten voor natuurlijke insecten verdrijving en creëer een insectvrije omgeving op een gezonde en milieuvriendelijke manier. Bezoek onze website voor ons volledige assortiment aan etherische oliën en andere producten die je kunnen helpen bij natuurlijke insecten verdrijving.

Disclaimer: Etherische oliën kunnen variërende effecten hebben op verschillende individuen en insecten. Geurwolkje is niet verantwoordelijk voor eventuele allergische reacties. Raadpleeg een specialist als je allergisch bent voor bepaalde ingrediënten. Beeldmateriaal wordt gemaakt en met ons gedeeld door happy Geurwolkje fans! Foto's in deze post: @wonenaanhetspoor, @ Living_with_li_paarse_muur