37 Etherische oliën voor in de wasmachine: Natuurlijke reiniging en verfrissing voor je kleding

tips voor etherische olie wasmachine gebruik

Heerlijk om frisse kleding aan te trekken die net gewassen zijn! Of om in een pas verschoond bed te kruipen.. Hmm..! Maar heb je ooit nagedacht over de impact van je wasroutine op je kleding en het milieu?

Wasjes draaien die beter zijn voor de planeet met etherische olie.

Traditionele wasmiddelen kunnen soms hard zijn, zowel voor onze kleren als voor onze planeet. Maaarrr.. hier komt de magie van etherische oliën om de hoek kijken! Etherische oliën zijn veel meer dan alleen aangename geuren. Hun natuurlijke samenstelling bevat eigenschappen die de was op verschillende manieren kunnen versterken. Zo hebben sommige oliën antimicrobiële eigenschappen die helpen bij het verwijderen van onaangename geurtjes, terwijl anderen natuurlijke oplosmiddelen bevatten die vlekken kunnen aanpakken.

Bovendien, door over te stappen op deze natuurlijke geuren in plaats van synthetische parfums, verminder je de chemische belasting op je kleding en het milieu. Ze bieden niet alleen een heerlijke geur, maar hebben ook reinigende eigenschappen, verwijderen hardnekkige geurtjes en kunnen zelfs helpen bij het oplossen van vlekken. En dit alles terwijl ze zacht zijn voor stoffen en de natuur.

Dus dat ene sportshirt waar je de muffe geur niet meer uit lijkt te krijgen? Was hem eens met een paar druppels citroenolie en merk hoe het weer heerlijk fris gaat ruiken!

 

etherische olie tips wasmachine

Dosering instructies

Voor het beste resultaat, voeg 5-10 druppels etherische olie toe aan een klein, absorberend stukje stof of een washandje. Plaats deze in de trommel van je wasmachine, samen met de was. Net zoals je kleur beschermingsdoekjes er gewoon bij gooit! Gebruik minder druppeltjes olie voor lichtere geuren en meer voor sterkere geuren. Wees voorzichtig met delicate stoffen en spierwitte of donkere kleuren. Test op een klein gebied indien nodig!

Ook interessant: Laat je kleding heerlijk ruiken met etherische olie!

Verrijk je was met de kracht van etherische oliën.

Als je natuurlijke wasmiddelen wilt combineren met etherische oliën om je wasgoed een heerlijke geur te geven, hebben we de perfecte tips voor jou! Hier zijn enkele manieren om je wasroutine te verrijken met de rustgevende geur van etherische oliën:

Hoe voeg je Etherische Oliën toe aan Je Wasmiddel:

Meng een paar druppels van je favoriete etherische olie met je natuurlijke wasmiddel voordat je de wasmachine aanzet. Kies etherische oliën die passen bij de geur van je natuurlijke wasmiddel voor een harmonieuze geur.

Verbeter Je Natuurlijke Wasverzachter:

Als je een natuurlijke wasverzachter gebruikt, voeg dan enkele druppels etherische olie toe aan het compartiment voor wasverzachter. Hierdoor krijgt je wasgoed een heerlijke geur terwijl de natuurlijke zachtheid behouden blijft.

Gebruik Drogerballen:

Als je je wasgoed in een droger droogt, kun je etherische oliën toevoegen aan drogerballen. Breng eenvoudigweg een paar druppels etherische olie aan op de drogerballen voordat je ze samen met je wasgoed in de droger plaatst. De warmte van de droger verspreidt de etherische oliën en geeft je kleding een aangename geur.

Aromatiseer met Katoenen Ballen of Stof:

Als je je wasgoed liever aan de lucht laat drogen, kun je etherische oliën toevoegen aan katoenen ballen of een stuk stof. Plaats deze geparfumeerde elementen tussen je wasgoed terwijl het droogt en geef je kleding een frisse geur.

Onthoud dat matigheid belangrijk is bij het gebruik van etherische oliën in je was, aangezien een overmatige hoeveelheid olie vlekken op je kleding kan achterlaten. Experimenteer met verschillende hoeveelheden olie en combinaties om de gewenste geur te bereiken zonder je wasgoed te schaden. Kies altijd voor hoogwaardige etherische oliën om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn voor zowel je kleding als je huid.

Het gebruik van etherische oliën in je wasroutine kan je wasgoed verfrissen en je huis een heerlijke geur geven. Geniet van de natuurlijke kracht van etherische oliën in je wasroutine!

Deze etherische oliën zijn geschikt voor in de wasmachine

Niet elke etherische olie heeft de juiste geur of eigenschappen voor een frisse was. Daarom hebben wij de beste opties op een rijtje gezet, met daarbij het geurtype en wat voor extra eigenschappen het olietje toevoegt:

 1. Franse Lavendel: Rustgevend, geurverfrissend
 2. Eucalyptus: Antimicrobieel, geurverwijderaar
 3. Sinaasappel: Vlekkenverwijderaar, opwekkend
 4. Bergamot: Stressverminderend, licht reinigend
 5. Tea Tree: Sterk antimicrobieel, geurbestrijdend
 6. Kaneel: Natuurlijk antibacterieel, warme geur
 7. Mandarijn: Opvrolijkend, mild reinigend
 8. Vanille: Troostend, geurverzachtend
 9. Grove Den: Verfrissend, natuurlijk reinigend
 10. Pepermunt: Fris, energieopwekkend
 11. Citroen: Sterk vlekverwijderend, verfrissend
 12. Sandelhout: Aardend, subtiel geurend
 13. Rozenhout: Rustgevend, subtiele zoetheid
 14. Zilverspar: Verkwikkend, natuurlijk zuiverend
 15. Rozemarijn: Verhelderend, geurverfrissend
 16. Heilig Hout: Zuiverend, kalmerend
 17. Cederhout: Aardend, insectenwerend
 18. Patchouli: Aromatisch, huidvriendelijk
 19. Ylang Ylang: Bloemig, stemming verbeterend
 20. Salie: Ontsmettend, verkwikkend
 21. Palmarosa: Hydraterend, fris bloemig
 22. Grapefruit: Vetoplossend, opwekkend
 23. Cipres: Rustgevend, vochtregulerend
 24. Limoen: Verfrissend, vetoplossend
 25. Gember: Verwarmend, stimulerend
 26. Geranium: Balancerend, aangenaam geurend
 27. Ho Hout: Ontspannend, subtiele houtgeur
 28. Cajeput: Luchtwegverlichtend, verfrissend
 29. Wierook: Kalmerend, meditatief
 30. May Chang: Verfrissend, reinigend
 31. Witte Tijm: Antibacterieel, krachtig reinigend
 32. Jeneverbes: Zuiverend, stressverlichtend
 33. Bulgaarse Lavendel: Rustgevend, geurverfrissend
 34. Oregano: Krachtig antibacterieel, kruidig
 35. Citronella: Insectenwerend, verfrissend
 36. Niaouli: Zuiverend, verlichtend
 37. Kamille: Kalmerend, zacht geurend

tips etherische olie

Natuurlijk is het extra leuk om te experimenteren en mixen! Hou je van de warmte van vanille, maar mis je de frisheid van citroen? Mixen maar! Zo creëer je jouw eigen heerlijke geurtje voor jouw wasroutine.

Gebruik in combinatie met de olietjes een mild, geurloos natuurlijke wasmiddel, zodat de etherische olie geur extra tot zijn recht komt. En vergeet niet de doseringsinstructies te volgen voor een veilig en effectief gebruik.

Laat je was natuurlijk stralen en geuren met de krachten van Moeder Natuur.

Ook interessant: 10 manieren om etherische oliën te gebruiken in je dagelijks leven