Laat je kleding heerlijk ruiken met etherische olie!

Laat je kleding heerlijk ruiken met etherische olie!

Je favoriete Geurwolkje etherische olie geur dwaalt heerlijk door het interieur en laat jouw hele huis fantastisch ruiken. Het liefst neem je deze geur de hele dag met je mee. Met een paar simpele trucjes kan je jouw kleding de hele dag naar jouw favoriete geur laten ruiken. Wil jij de hele dag door lekker ruiken? Gebruik dan de volgende trucjes!/strong>

Onze etherische oliën zijn gemaakt om te diffusen in onze Geurwolkje diffusers, maar dat is niet de enige manier om ze te gebruiken. Wist je dat je etherische olie namelijk ook kan gebruiken om jouw eigen wasmiddel te maken?

Jouw eigen wasmiddel

Door een simpel basiswasmiddel te maken en hier een lekkere geur aan toe te voegen met onze etherische oliën ben je er al. Voor het basismiddel heb je nodig:

  • 2,5 liter gekookt water
  • 40 gram geraspte zeep
  • 40 gram soda (voor witte was)
  • Een paar druppels Geurwolkje etherische olie

Onze tip: Wij raden je aan te kiezen voor één van de volgende geuren: Lavendel, Citroen, Eucalyptus, Tea tree of Sinaasappel. Deze geuren hebben namelijk ook een ontsmettende werking. Dat maakt ze uitermate geschikt om kleding of beddengoed mee te wassen! Let op! Met sinaasappel en citroen moet je wel uitkijken met spierwitte was, deze olietjes hebben namelijk een geel kleurtje!

How to

Allereerst moet de geraspte zeep opgelost worden in het gekookte water. Blijf roeren tot alle zeep resten zijn opgelost. Voeg de soda toe aan het mengsel als je een extra witte was wilt. Nu je alles hebt gemengd moet het wasmiddel even afkoelen, als het is afgekoeld kan je een aantal druppels van jouw favoriete etherische olie toevoegen. Zo simpel is het, je hebt nu jouw eigen natuurlijke wasmiddel met een heerlijke geur zonder chemicaliën!

Het wasmiddel wat je nu hebt gemaakt kun je goed bewaren in een lege fles. Gebruik bij een wasbeurt evenveel wasmiddel als wat je normaal zou gebruiken.

Is dat teveel gedoe voor jou? Dan kan je ook etherische olie mengen met een gewoon wasmiddel. Neem hiervoor een beetje water en doe hier 4-6 druppels etherische olie bij. Dit mengsel kan je gewoon in het wasmiddel bakje gieten voordat je de wasmachine start.

Let op: Met etherische olie moet je wel altijd op minimaal 40 graden wassen. De oliën zijn gemaakt om te vernevelen, op een lagere temperatuur zal het achterblijven op de kledingstukken. Dit kan gevaarlijk zijn als de kledingstukken vervolgens de droger in gaan.

Een andere manier die je ook kan combineren bij het wassen, is etherische olie gebruiken bij het strijken. In het strijkijzer vernevel je meestal gewoon water, jammer want je kan ook hier jouw kledingstuk nog een lekker geurtje geven. Voeg 2-3 druppels etherische olie toe aan het water in het strijkijzer en je hebt jouw eigen natuurlijke strijkwater.

Hangt jouw kleding al een tijdje in de kast en wil je het even snel lekker laten ruiken voor je het aandoet? Dan kan dat natuurlijk ook met etherische olie. Je kan de olie niet direct druppelen op het kledingstuk, dat kan vlekken veroorzaken. Wat wel heel goed werkt is een Geurwolkje diffuser plaatsen onder de kledinghangers. De etherische olie vernevelt dan onder de kleding en zal zijn heerlijke geur afgeven aan jouw kleding. Heel handig als je even snel een frisse geur wil geven aan je outfit!

Tot slot, heb jij vaak stinkende sportkleding in huis en wil je die muffe geuren weg? Dan is daar ook een leuk trucje voor. Door baking soda te mengen met twee druppels tea tree olie en twee druppels limoen. Deze twee oliën bij elkaar zijn goed in muffe geuren verwijderen. Je kan de baking soda nu op de sportkleding sprenkelen, dit haalt de geur weg en desinfecteert ook de kleding.

Veel succes met het toepassen van deze trucjes!