Planten verzorgen met Geurwolkje

Planten verzorgen met Geurwolkje

We kennen het allemaal wel, je hebt net leuke plantjes gekocht voor jouw interieur en een week later hangen ze er al slapjes bij… Je hebt heel erg je best gedaan om ze goed te verzorgen. Ze kregen water, werden met liefde verzorgd en kregen genoeg zonlicht, maar toch hangen ze er slap bij.

Elke plant heeft een andere verzorging nodig, sommige planten hebben liters water nodig en andere maar een paar druppels. Ook zijn er planten die in het zonlicht moeten staan en planten die prima zonder zonlicht kunnen. Uiteraard heb je je ingelezen in jouw planten en rekening gehouden met de behoefte van de plant, maar hoe komt het dat de plant dan toch gaat hangen?

Geef jouw planten wat TLC met een aromadiffuser!

Vaak heeft dit te maken met de luchtvochtigheid in huis. De ideale luchtvochtigheid in huis is tussen de 40% en 60%, niet alleen voor de planten maar ook voor onszelf.

De luchtvochtigheid in huis schommelt hier vaak onder. In de winter doen we uiteraard minder vaak het raam open en schroeven we de verwarming lekker op. Heerlijk om het huis lekker te verwarmen, maar het zorgt er wel vaak voor dat de luchtvochtigheid teveel zakt. Een te lage luchtvochtigheid maakt ons immuunsysteem zwakker, dit wil je natuurlijk niet!

Bij planten zorgt een te lage luchtvochtigheid ervoor dat er teveel en te snel water zal verdampen in de bladeren. De plant zal daarom ook teveel voedingsstoffen opnemen, dit leidt tot ‘overvoeding’. Bij overvoeding verschijnen er vaak verbrande bladpunten, gaan de bladeren verschrompelen of hangen en zullen bloemen afsterven.

Aromadiffusers & plants

(Greeny Lab)

Het is dus belangrijk goed te letten op de luchtvochtigheid in huis! Dit kan je gemakkelijk meten met een hygrometer. Met een waarde tussen de 40% en 60% zit je goed. Vaak is het echter zo dat de luchtvochtigheid in huis hieronder dwarrelt. Alleen wat ramen openzetten is dan niet genoeg. Gelukkig weten wij precies wat jij dan nodig hebt!

Een aroma diffuser van Geurwolkje! Deze kan namelijk uitstekend dienen als luchtbevochtiger. Een Geurwolkje diffuser vernevelt water waardoor de ruimte bevochtigd wordt tot een aangename luchtvochtigheid. Zo groeien jouw plantjes beter en heb jij minder kans om kwaaltjes te krijgen!

Ook doe je in het water een paar druppels heerlijke en volledig natuurlijke etherische olie. Deze etherische olie zal een heerlijke geur geven aan jouw huis en bevat geen chemische stofjes, zoals de meeste luchtverfrissers.

Je kan de aroma diffuser gewoon in de kamer plaatsen en aanzetten om de lucht te bevochtigen en een lekkere geur aan jouw huis te geven. Wij hebben heel veel verschillende geuren, dus er zit altijd een geur tussen die perfect is voor jou!

Hulp nodig bij het vinden van jouw favoriete geur?

Het is natuurlijk wel belangrijk dat de aroma diffuser een leuk plekje krijgt in huis. Wij geven je hier een aantal inspiratiefoto’s van hoe jij de diffuser kunt plaatsen in jouw interieur. Zorg er bij het kiezen van de juiste diffuser voor dat de kleur van de diffuser goed past bij de kleuren van jouw huis, de diffuser zal dan namelijk ook een leuke decoratie zijn voor jouw interieur!