Boost je immuunsysteem met etherische olie!

Boost je immuunsysteem met etherische olie!

In welk seizoen we ook zitten, er liggen altijd wel wat vervelende griepjes of verkoudheden op de loer. We kunnen ze niet altijd ontkomen, maar we kunnen onszelf wel beter beschermen om zo wat minder vatbaar te zijn! Met een hoge weerstand loop je minder risico om ziekjes te worden. Daarnaast voel je je over het algemeen ook veel prettiger wanneer je immuunsysteem goed onderhouden is!

Bij Geurwolkje houden we van een positieve mindset en dat promoten we natuurlijk actief op al onze platformen én in onze producten. Etherische olie en aroma diffusers zijn namelijk echte feel-good producten. Combineer een positieve attitude met een gezonde weerstand en je bent onverslaanbaar! Winning at life :)

Hou je weerstand op peil en geef je immuunsysteem een boost

Etherische oliën zijn een hulpmiddel. Ze maken je niet beter wanneer je ziek bent en ze kunnen ook niet uitsluiten dat je ooit ziek zal worden. Maar wat ze wél kunnen doen is jouw immuunsysteem boosten. En dát zorgt er natuurlijk voor dat je minder vatbaar bent voor kwaaltjes! Combineer aromatherapie daarom met een gezonde levensstijl waarin je gevarieerd eet en genoeg beweegt en je zal merken dat je je happier en energieker voelt in het dagelijks leven.

Ook interessant om te lezen: Coronavirus en etherische olie

Weerstand verhogen met etherische olie

Welke etherische olie ondersteunt de weerstand?

Voel je je een beetje energieloos? Kan jouw immuunsysteem wel een boost gebruiken? Zet jouw Geurwolkje dan eens aan met een aantal druppels tea tree, eucalyptus of citroen. Of maak een lekkere mix van deze etherische oliën! Je kan mengen en mixen zo veel je wil om zo de perfecte blend voor jou te vinden.

De bovengenoemde olietjes ondersteunen de weerstand door hun luchtzuiverende werking. Maar vergeet ook niet hoe gezond het is voor ons om de natuur in te gaan. Je kent vast wel dat verfriste gevoel na een boswandeling. Dit kan je met etherische olie ook bereiken, want de olie komt natuurlijk rechtstreeks van de bomen!

De beste olietjes om de effecten van een boswandeling te geven zijn: zilverspar, grove den, naaldbos en boswandeling. Stuk voor stuk toppertjes die de natuur in huis halen!

Ik voel me ziekjes! Wat nu? 

Lekker uitzieken onder een dekentje en met een warme kop kruidenthee (tip: probeer eens de 'vrij ademen' thee!). En vergeet vooral Netflix niet! :) Geurwolkje aan met één (of meer) van de bovengenoemde olietjes en even relaxen en je lichaam de kans geven om weer opnieuw op kracht te komen.

Er zijn verschillende etherische oliën die je kunnen helpen te herstellen en je immuunsysteem een boost geven. Vooral eucalyptus, tea tree en citroen zijn goede strijders en weerstandverhogers.

Kaneel is een hele krachtige etherische olie die onder andere goed helpt bij het herstellen en gezonde luchtwegen. De geur is erg sterk, dus je hebt er echt maar weinig druppeltjes van nodig. Hou je niet zo van de kruidige kaneellucht? Mix het dan met wat druppels sinaasappel olie. Héél lekker en knus!

Een bekend symptoom van een ´aanval op je lichaam´ is vermoeide spieren.. ook als je níét naar de sportschool gaat vooraf! Onze tip is om dan Rozemarijn olie te vernevelen in jouw Geurwolkje. Rozemarijn ontspant de spieren en maakt ze weer lekker soepel, waardoor je er minder last van hebt.

Verbeter je immuunsysteem met etherische olie

En bij een snotterneus?

Hatsjoe!! Gezondheid.. We moeten er allemaal wel eens aan geloven. Maar het is geen pretje!

Ook wanneer je hatsjoe momentjes hebt zijn de eerdergenoemde olietjes prettig om te vernevelen. Met name tea tree, eucalyptus, grove den, zilverspar, kaneel, boswandeling en naaldbos.

Andere fijne opties voor verzachting van de luchtwegen zijn pepermunt, fris briesje of palo santo (heilig hout). De luchtwegen worden hiermee verzacht en slijm wordt losgemaakt.

Ook bij last van seizoenspollen en rondwarrelende stofjes kunnen deze olietjes verlichting bieden.

 

Let op! Bij kinderen onder de 6 jaar raden we aan om geen kaneel, eucalyptus of pepermunt te gebruiken omdat deze olietjes nog wat te sterk zijn voor de jonge longen. Voor de allerkleinsten raden we grove den, zilverspar of naaldbos aan bij griep, verkoudheid of voor een weerstand boost. 

Beeldmateriaal wordt gemaakt en met ons gedeeld door happy Geurwolkje klanten!
Foto's in deze post: @gojungle, @marinkabloemendal, @karinvanhaasteren