Verbeter de luchtvochtigheid in huis met Geurwolkje

Verbeter de luchtvochtigheid in huis met Geurwolkje
De dagen worden korter en het wordt steeds frisser buiten. We willen het binnen in huis dan zo warm en gezellig mogelijk maken. Kaarsjes aan, dekentjes op de bank en hops de verwarming aan. "Hmm, draai hem nog maar een graadje hoger, want het is nog steeds een beetje fris!" Héél gezellig natuurlijk! Maar door het aanzetten van de verwarming daalt de luchtvochtigheid in huis wel ineens heel hard!

Je merkt het verschil misschien niet zo één, twee, drie. Maar op ten duur ga je de nadelen van een lage luchtvochtigheid in huis toch echt wel voelen. Maar gelukkig zijn wij van Geurwolkje er om jou te helpen!

Waarom is een de luchtvochtigheid in huis belangrijk?

Wanneer je langdurig aan een lage luchtvochtigheid wordt blootgesteld kan jouw lichaam op verschillende manieren gaan reageren. Waar de meeste mensen als eerste last van krijgen is droge huid. Vooral op plekken zoals je voeten, ellebogen, knieën, armen en scheenbenen kan je gaan merken dat je huid strak en droog begint te worden. In sommige gevallen kan het zelfs een beetje gaan schilferen. Ook de huid in je gezicht kan hier best heftig op reageren.

Andere bekende klachten van droge lucht in huis zijn hoofdpijn, last van je keel, hoesten, droge of rode ogen, gespleten lippen, droog of dof haar en in de ochtend wakker worden met het gevoel alsof je een beetje grieperig bent en met een enorm droog gevoel in je mond. Een koud gevoel in een warme kamer waar de verwarming hoog aan staat is ook een veel voorkomende en herkenbare klacht. 

Veel drinken is natuurlijk altijd belangrijk, maar wanneer je constant in droge lucht zit zal je toch echt wat meer moeten gaan doen zodat je lichaam ook van buitenaf wordt gehydrateerd.

Ook interessant: Hoge luchtvochtigheid voorkomt coronaverspreiding in huis

Luchtvochtigheid in huis

Luchtvochtigheid en je Geurwolkje

Ben je gelijk naar de thermostaat gerend om hem omlaag te draaien? Dat hoeft niet hoor! Er zijn namelijk manieren om de luchtvochtigheid in huis te verhogen.

Een Geurwolkje staat natuurlijk bekend als aroma diffuser die in combinatie met etherische olie gebruikt wordt om een heerlijke geur te verspreiden en voor ultieme ontspanning te zorgen voor body & mind! Maar Geurwolkje is ook een luchtbevochtiger! De nevel die omhoog wordt geblazen bestaat uit water, en dit water wordt opgenomen in de lucht. Op die manier helpt jouw Geurwolkje dus om de luchtvochtigheid in huis op peil te houden terwijl de verwarming zijn best doet om het binnen warm te houden.

Als je merkt dat je veel last hebt van droge lippen, ogen of keel in de ochtend dan kan het helpen om jouw Geurwolkje zoveel mogelijk aan te zetten in je slaapkamer. Doe dit een paar uur voor je gaat slapen en laat hem lekker doorgaan terwijl jij ligt te slapen. De luchtvochtigheid in de slaapkamer blijft dan hoog, zodat jij 's ochtends met een frisser gevoel wakker wordt. 

Daarnaast geniet je direct van de krachten van aromatherapie en ruikt jouw slaapkamer heerlijk naar etherische olie! Geuren doen iets met ons! Wij adviseren lavendel, sinaasappel of onze blend ontspannend voor een fijnere nachtrust. 

Toch nog een droog huidje?

Wil je jouw droge huid extra verwennen? Dan kan je naast het verhogen van de luchtvochtigheid in huis met een Geurwolkje ook nog kiezen voor een extra lekkere treatment. Onze lijn met plantaardige Skintox olie is de perfecte (natuurlijke!) verzorging van jouw huid, zodat ook al die droge plekjes lekker gehydrateerd en verzacht worden. 

Extra genieten? Voeg dan per eetlepel Skintox een 2 druppels van jouw favoriete etherische olie toe. Even goed mengen en daarna lekker insmeren! Nu geniet je niet alleen van de verzorgende effecten van de Skintox, maar ruik je ook de rustgevende etherische olie om je heen.

Aanbevolen voor het slapen gaan voor een betere nachtrust:
1 eetlepel Skintox plantaardige olie, 2 druppels lavendel etherische olie en lekker je voeten en handen insmeren.

Skintox olie voor droge huid

De lucht zuiveren met etherische olie

We weten nu dus dat een lage luchtvochtigheid kan zorgen voor klachten als droge huid, ogen, mond en keel. Maar ook voor je algehele gezondheid is het gewoon veel beter om niet te veel droge lucht in te ademen. Je kan je vast wel voorstellen dat het voor je longen ook niet prettig is. Zeker een aanrader dus, een Geurwolkje die werkt als luchtbevochtiger! 

Maar naast het bevochtigen, kan jouw Geurwolkje de lucht ook verfrissen. Door het toevoegen van een aantal druppeltjes van een frisse etherische olie verspreidt je een heerlijke geur en sfeer. Bovendien hebben sommige oliën extra prettige eigenschappen en werken ze onder andere weerstand verhogend. Zeker in deze periode is dat mooi meegenomen!

De beste keuzes om de lucht in huis te zuiveren en verfrissen zijn:


Bekijk ons assortiment Geurwolkje luchtbevochters en bijpassende etherische oliën.

Beeldmateriaal wordt gemaakt en met ons gedeeld door happy Geurwolkje klanten!
Foto's in deze post: @juudithhome, @jonnesteenhuis, @hethuismetduizendramen