Yes herfst! Met deze etherische oliën kan jij de wind en regen aan

Yes herfst! Met deze etherische oliën kan jij de wind en regen aan

De herfst - misschien wel mijn favoriete seizoen! Rode en oranje bomen, crunchy blaadjes op de grond, de frisse ochtendlucht, het gezellige geluid van regen tegen de ramen, overal pompoenen, ’s avonds de kaarsjes aan.. Heerlijk!! 

De koudere dagen komen eraan, dus het is tijd om je huis ready te maken met de juiste geuren en luxe Geurwolkje selfcare items. We gaan voor 100% autumn-proof! Het najaar is immers de tijd van overgang. Alles om ons heen verkleurt en verandert - daarom verdient ook ons huis een echte herfst makeover! 

Een nieuw seizoen is altijd even wennen en de overgang van zomer naar herfst is een aanpassing voor zowel je lichaam als geest. Ons lichaam is dan op zoek naar balans en ons imuunsysteem wordt op ook flink op de proef gesteld.

Van zonnestralen naar regenachtige dagen? Dit zijn de oliën die helpen tegen vermoeidheid, je natuurlijke afweersysteem bevorderen, zorgen voor balans en ontspanning: naaldbos, boswandeling, heilig hout (paolo santo), rozenhout en zilverspar.

Warmte en herfstsfeer in huis

Maak je huis warm, gezellig en sfeervol door het toevoegen van dekentjes en kussens in de bank. Schuif een poef aan en decoreer de planken met gezellige kaarsen, droogtakken, pompoenen, blaadjes en paddenstoelen. Wissel eventueel af met wat Halloween decoraties, als je dat leuk vindt! Zet daarna nog even de puntjes op de i met een Geurwolkje in een warme houtprint om alles bij elkaar te brengen. Zooo, dat is mooi geworden.. een klein beetje moeite zorgt voor héél veel genot! En nu gezellig een kopje thee erbij!

Kopje thee voor de gezelligheid

Heb jij al wel eens de de-stress kruidenthee van Geurwolkje geprobeerd? Zo niet, dan is het hét moment om eens een poging te wagen! Heerlijk ontspannend en lekker warm of de frisse najaarsavonden. Omdat er geen cafeïne in zit kan je dit prima drinken voordat je gaat slapen. Sterker nog, onze slaap lekker thee zorgt ervoor dat je beter slaapt! Heb je wat last van het typische najaarse gesnotter? Dan is de vrij ademen thee ook echt een aanrader!

Kopje thee voor de gezelligheid in de herfst

Loslaten en reinigen

De herfst is tevens het seizoen wat voor mij in het teken staat van een nieuw begin. “Huh? Maar dat is toch de lente?” Ik snap wat je bedoeld! In de lente zien we inderdaad hoe bloemen en bladeren weer gaan groeien. Maar in het najaar wordt ruimte gemaakt - oude blaadjes verkleuren en laten los, eikeltjes en dennenappels vallen richtig de grond en de frisse regent wast alles weg. Dit kan je zien als een inspirerend metafoor! Ook jij kan veel dingen loslaten. Dingen waar je je toen zorgen over maakte kan je nu laten vallen. Maakt ruimte voor nieuwe creativiteit, ideeën, hobbies en gewoontes. Dit is een lang proces, dus geef het wat tijd. Maar de herfst is het perfecte moment om te beginnen met het loslaten en ruimte maken. 

Mede dankzij die reden vind ik dit ook de perfecte periode om aan de slag te gaan met Geurwolkje’s chakra oliën. We hebben allemaal bepaalde energiepunten in of rond ons lichaam die met elkaar in connectie staat. Er moet een flow zijn tussen deze punten. Is er een blokkade? Dan kan dit zich uitten in de vorm van lichamelijke klachten, negatieve gevoelens, emotionele veranderingen, creatieve blokkades of andere gevolgen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw chakras open staan en in harmonie zijn! Door het vernevelen van de juiste chakra olie kan jij het openen makkelijker maken. 

Selfcare in de herfst

Nu de zomer voorbij is gaan we weer wat meer tijd in huis doorbrengen. Het perfecte moment voor selfcare dus! Even aan jezelf denken en een verwen momentje inplannen is een echte aanrader! En wij hebben de perfecte selfcare herfst tip voor jou..

Geurwolkje Skintox olie tegen een droge huid in het najaar

Wanneer de temperatuur buiten daalt ga je merken dat je huid droger wordt. Zeker wanneer de verwarming binnen aangaat daalt de luchtvochtigheid in huis enorm.
Hierdoor wordt je huid en haar nog droger. 

Een Geurwolkje diffuser werkt ook als luchtbevochtiger en verhoogd de luchtvochtigheid, maar om je huid een extra treatment te geven is natuurlijk nooit verkeerd! Met de plantaardige Skintox oliën van Geurwolkje kan je jouw hele lichaam lekker insmeren. Het verzacht en voedt de huid. Extra tip: voeg een eetlepel Skintox olie een druppeltje etherische olie naar keuze toe en smeer lekker in. Zo profiteer je ook nog van de ontspannende effecten van de etherische olie!

Selfcare in de herfst met etherische olie

En voor de geluksvogels met een mooie badkuip in de badkamer hebben we nog een extra selfcare tip. Lekker in bad met etherische olie! Voor een ontspannend bad, meng een handje zeezout met een paar druppels etherische olie. Dode zeezout werkt het beste! Dit dient als een emulgator, waardoor de olie kan mengen met het badwater. De verhouding is 1 handje zeezout + 2 druppels etherische olie. Maximaal 10 druppels in een aromatherapie bad voor een volwassene, anders wordt het een beetje te sterk!

Laat altijd eerst het bad vol lopen en voeg als laatste pas het badmengsel toe. Onze favoriete olietjes voor een ontspannend bad zijn sinaasappel, rozenhout, lavendel, harmonie, bloemenpracht, yin en yang. Kan je weerstand wel een boost gebruiken? Pep jezelf dan op met eucalyptus, den, tea tree, lemongrass, morning daisy, boswandeling, fris briesje of naaldbos.  

Oja, nog een laatste dingetje! Als je een kunststof bad hebt, pas dan op met etherische oliën die gekleurd zijn. De olie kan vlekken in je bad geven.. dat zou zonde zijn! 

Zoek de natuur op.. of haal de natuur in huis!

We weten allemaal wel dat de natuur ons heel goed doet. Niks zo lekker als een frisse neus nemen! Vooral in de herfst is een boswandeling één van mijn favoriete activiteiten! Maar niet iedereen heeft een bos in de buurt. En het weer zit ook niet altijd mee.. Maar hé, wij hebben altijd de oplossing! Heb jij de oliemelange Boswandeling al eens geprobeerd? Deze heerlijke mix van etherische oliën geeft je het gevoel dat je in het bos bent. Verspreidt de ontspannende geuren van de natuur door jouw woonkamer, en haal het bos lekker in huis dit najaar!

 

Etherische olie in het najaar

Herfstzon etherische olie melange

Voor elk seizoen hebben we bij Geurwolkje een speciale seizoensgebonden oliemelange. In het najaar vind je in ons assortiment daarom Herfstzon olie. Deze unieke blend van de etherische oliën bloedsinaasappel, mandarijn, tijm, kaneel, dille, jeneverbes en laurier geeft ons een warm en gelukkig gevoel van binnen, net zoals het herfstzonnetje wat door de verkleurde blaadjes heen schijnt.

Natuurlijk hebben we ook een aantal lekkere herfst blend tips waarmee je zelf aan de slag kan gaan! Allemaal geschikt voor in jouw Geurwolkje diffuser:

Gezellige herfstsfeer in huis:
6 druppels sinaasappel etherische olie
2 druppels kaneel etherische olie
Voeg 2 druppels ROOT chakra olie aan deze mix toe voor een veilig en geborgen gevoel en om aan je chakras te werken!

Frisse herfstregenbui:
4 druppels salie etherische olie
3 druppels bergamot etherische olie
3 druppels lavendel etherische olie

In de koudere seizoenen zijn we eerder geneigd om ons down, neerslachtig en ongemotiveerd te voelen. We krijgen minder zonlicht en de bomen die langzaam kaal worden in combinatie met de grijze lucht kan ons een beetje somber maken. Het is daarom altijd een goed idee om citrusoliën te gebruiken! Oliën zoals sinaasappel, mandarijn en bergamot zorgen dat we ons vrolijker en meer opgewekt voelen! Mix deze daarom met een warme en kruidige olie zoals kaneel, voor de beste najaarsblends!

Welke blends ga jij proberen deze herfst?

 

Beeldmateriaal wordt gemaakt en met ons gedeeld door happy Geurwolkje klanten!
Foto's in deze post: @denise.joanne, @budgetstyleshopping, @mijnhuisje_, @yvonnekwakkel