Thuiswerken met een Geurwolkje

Thuiswerken met een Geurwolkje

We zitten nu al een tijdje in deze nieuwe situatie waarbij het leven er een beetje anders uitziet dan we gewend zijn. Het begint al bijna aan te voelen als het nieuwe ‘normaal' (uh oh..!). Hoewel de werkzaamheden hier en daar langzaam weer worden opgepakt, werken nog steeds veel mensen vanuit huis. Met name kantoorwerkers zijn nog steeds actief in een joggingbroek vanaf de keukentafel. Gelukkig kan een Geurwolkje de perfecte collega zijn op het thuiskantoor! Laten we eens een kijkje nemen naar de beste etherische olietjes die je helpen gefocust te blijven tijdens de werkuurtjes.

Een leuke collega voor het thuiskantoor

Zou het niet geweldig zijn om een collega te hebben die áltijd in een goed humeur is? Eentje die nooit zeurt, nooit vragen stelt, nooit voor afleiding zorgt én de taak heeft om jou gefocust te houden op je werkzaamheden? Wij hebben de perfecte sollicitant die deze vacature kan vervullen! Met een Geurwolkje in jouw werkomgeving wordt je productiever, maakt je relaxter, verbetert je concentratie en voel je je happy. Enneh.. ook niet onbelangrijk.. deze perfecte collega ruikt ook gewoon héél lekker!

Dus, welke sollicitant ga jij aannemen? De hard-werkende Unity? Of toch de vriendelijke Sakura? Of wellicht is de multi-tasker Fuji de beste keuze voor jou.. deze dient namelijk ook als bijzettafeltje en kan jouw koffiemok prima vasthouden (je moet wel zelf de koffie zetten, want dat kan Fuji helaas niet!).

De beste etherische olie voor het thuiswerken

Super fijn om een Geurwolkje naast je laptop te hebben, maar je gaat er natuurlijk pas écht van genieten als je er wat druppeltjes etherische olie in doet. Elke etherische olie heeft zijn eigen krachtige eigenschappen en gelukkig zijn er hele fijne olietjes voor onder werktijd! We zetten de beste etherische olie bij het thuiswerken voor je op een rijtje. 

Concentratie verbeteren
Lange documenten typen, saaie meetings, moeilijke denkstukken.. Soms is het lastig om je focus op de taak te houden! Gelukkig weten wij wat de perfecte etherische olie is om te vernevelen in deze situaties! 

Druppel deze olietjes in jouw Geurwolkje om je concentratie tijdens het (thuis)werken te verbeteren: rozemarijn, citroen, pepermunt, concentratiefris briesje, extase of boswandeling.

Leuk weetje: rozemarijn wordt al eeuwenlang gebruikt voor alertheid en betere focus. Wist je dat Shakespeare in zijn stuk ‘Hamlet' schrijft over de voordelen van rozemarijn om beter te concentreren en het geheugen te stimuleren?

Geurwolkje lees tip: Concentratie verbeteren met etherische olie

Ontspanning en de-stress
Werk wordt vaak gerelateerd met spanning. We weten soms onze eigen rem niet te vinden en werken te hard en te lang. Dit zorgt voor mentale vermoeidheid en dat resulteert op lange termijn zelfs in ergere klachten. Het is daarom belangrijk om de ontspanning op te zoeken. De-stress tijdens het thuiswerken. Als je ontspannen bent wordt je energie ook veel beter verdeeld, kan je je beter concentreren en is er meer ruimte voor creativiteit. 

Laat ook je spanning los door het vernevelen van: lavendel, heilig hout (palo santo), meditatie, grapefruit, verkoelend, ontspannend of morning daisy. 

Jezelf happy voelen
Soms zijn de werkdagen lang. Zeker wanneer je vanuit huis werkt zal je merken dat de werkuren omhoog schieten, omdat je geneigd bent om langer door te gaan. Dit kan op lange termijn zorgen voor een nare gemoedstoestand, prikkelbaarheid en het gevoel van overwerken.. Niet fijn, dus! Door een etherische olie te vernevelen die ervoor zorgt dat jij je happy voelt kan je deze nare gevoelens verdringen. Tevens wordt je veel productiever als je goed in je vel zit, dus kan je meer gedaan krijgen in minder tijd! Die lange werkdagen zijn dan dus niet meer nodig.. stop gewoon wanneer je genoeg hebt gedaan voor die dag!

Deze etherische oliën zorgen voor een happy gevoel: sinaasappel, bergamotmandarijn of happiness.

Dichter bij de natuur
Van al dat binnen zitten worden we natuurlijk ook niet echt vrolijk. En niet iedereen heeft de mogelijkheid om in de lunchpauze even een frisse neus te nemen in de natuur. Daarom is onze boswandeling olie ook een heerlijke keuze voor jouw thuiskantoor! Deze mix van cederhout, den grove, rozemarijn, tea tree en zee-den etherische olie geeft je het gevoel dat je in het bos bent, omringt door bomen en frisse lucht. Zeker het proberen waard als je veel binnen zit!

Geurwolkje zorgt voor ontspanning op het thuiskantoor

Plaats je Geurwolkje in de buurt van waar je zit te werken. Op je bureau, op de keukentafel of op het kastje naast de bank. Laat je koele nevel en de etherische olie lekker door de ruimte verspreiden en merk hoe je je beter en productiever gaat voelen. Wedden dat je dat lange document sneller geschreven hebt dan je denkt?

 

Beeldmateriaal wordt gemaakt en met ons gedeeld door happy Geurwolkje klanten!
Foto in deze post: @hethuismetduizendramen