Coronavirus en etherische olie

Coronavirus en etherische olie

We kunnen helaas niet meer om het coronavirus heen. We worden ermee overspoeld door de media en zelfs in onze directe omgeving is het beruchte COVID-19 gesprek van de dag. Het leek allemaal zo ver weg en je gaat er dan automatisch vanuit dat zoiets zichzelf wel oplost. Maar nu komt het allemaal ineens wel héél dichtbij! Als liefhebbers van aromatherapie hebben wij echter goed nieuws. Etherische olie komt namelijk goed van pas in deze heftige situatie!

 

Etherische olie gebruiken tegen het coronavirus

Laten we even beginnen met een belangrijk feit, om eventuele misverstanden te voorkomen: etherische olie is geen geneesmiddel voor het virus. Het biedt ook geen garantie dat je het niet kan oplopen. Je moet dus hoe dan ook voorzichtig zijn wanneer je met andere mensen in contact komt of wanneer je op een publieke locatie bent. Maar hoe kun je etherische olie dan gebruiken tegen het coronavirus?

 

Verhoog je weerstand tegen COVID-19 met aromatherapie

Bepaalde etherische oliën zijn wél een zeer geschikt middel om je weerstand te verhogen! Het coronavirus is immers gevaarlijk voor mensen met een lagere weerstand. Wanneer je zorgt dat jouw immuunsysteem optimaal is zal het virus jou ten eerste minder schaden en ten tweede loop je minder kans om het überhaupt op te lopen. Wanneer je gezond eet, genoeg beweegt, dagelijks frisse lucht inademt en de juiste etherische olie gebruikt ben je een stuk beter beschermd tegen het coronavirus. En dat is natuurlijk wat je in deze periode het liefst wil!

 

Voorkom het coronavirus met een goede weerstand! Etherische olie helpt daarbij.

 

 

Werken anti-bacteriële oliën tegen het coronavirus?

COVID-19 is een virus, geen bacterie. Een anti-bacteriële olie heeft dus geen direct effect op de viruscellen. Echter is het vernevelen of aanbrengen van een anti-bacteriële etherische olie wél een manier om jezelf te beschermen.

Door bacteriën kunnen we namelijk infecties of (onschuldige) ziektes oplopen. Wanneer dat gebeurt is je weerstand een stuk lager, omdat jouw lichaam aan het vechten is tegen de slechte bacteriën. Kom je in zo’n periode in contact met het coronavirus, dan is de kans groter dat je er ook last van krijgt. Voorkom daarom bacteriële infecties om je weerstand niet te schaden!

 

Welke etherische oliën raden wij aan?

De volgende etherische olietjes helpen bij het aansterken van de weerstand, het verbeteren van de gemoedstoestand, ze zorgen voor schone lucht, zijn gezondheidsbevorderend én zijn prettig voor de luchtwegen:

 

Etherische olie tea tree

 

Andere (minder bekende) maatregelen tegen corona

We weten inmiddels allemaal wel welke maatregelen we moeten nemen om onszelf te beschermen tegen het coronavirus. Zoals handen wassen (20 seconden!), je gezicht zo min mogelijk aanraken, in je elleboog hoesten en niezen, geen handen en kusjes geven, zo veel mogelijk thuis werken, niet naar plekken gaan met mensenmassa’s en niet reizen naar risicogebieden.

We hebben echter nog een paar maatregelen op een rijtje gezet die vaak over het hoofd worden gezien, maar toch belangrijk zijn!

  • Reinig het scherm van je telefoon regelmatig. We zitten constant met onze handen aan onze telefoon! Ook wanneer we van huis zijn en onze handen niet kunnen wassen. Zo kunnen de viruscellen op je telefoon terecht komen.
  • Reinig je muis en toetsenbord regelmatig. Ook dit zijn voorwerpen waar we veel met onze handen aanzitten. Dit is een goede gelegenheid om ze weer eens te poetsen!
  • Reinig deurklinken regelmatig. Ben je al begonnen aan de grote lenteschoonmaak? Vergeet niet om alle deurklinken en handvaten van bijvoorbeeld keukenkastjes te ontsmetten.
  • Zorg dat er alcohol in je handgel zit. Een handgel is gemaakt om bacteriën te doden. Zoals we eerder al uitlegden is het coronavirus geen bacterie. Alcohol doodt de viruscellen echter wél! Zorg dus dat jouw handgel op alcoholbasis is.
  • Zet je tas niet meer op de grond. De viruscellen verspreiden zich door lichaamsvocht. Wist je dat wanneer je hoest de druppeltjes tot wel 6 meter ver kunnen verspreiden in de lucht? En wanneer je niest zelfs 8 meter? Zelfs wanneer je gewoon praat kunnen minimale speekseldruppeltjes 2 meter ver komen. Dit daalt allemaal neer op de grond, waar de viruscellen een aantal uren kunnen overleven. Zet je tas dus niet meer op de grond wanneer je ergens gaat zitten, zoals op een terras of in de trein. Zo kunnen de cellen aan de onderkant van jouw tas terecht komen!
  • Draag geen schoenen in huis. Hetzelfde verhaal als hierboven. Als je over een grond loopt waar viruscellen liggen kan je deze zo mee naar huis nemen en over jouw eigen vloer verspreiden. Pak je kan iets op van de grond of knuffel je met jouw huisdier die daar net heeft gelopen dan kan je het op die manier zelf krijgen!
  • Laat voldoende frisse lucht in huis. Aangezien we in deze periode meer thuis blijven krijgen we minder frisse lucht. Voor de weerstand is het echter goed om dagelijks frisse lucht in te ademen! Zorg dus voor voldoende ventilatie in huis.
  • Schaf een aroma diffuser aan in combinatie met één of meerdere van de bovengenoemde etherische oliën. Echt, het werkt! Reinig de lucht in huis met een anti-bacteriële olie of verhoog je weerstand.

 

Tijd voor familie tijdens het coronavirus

 

Positief met de situatie omgaan

Saved the best for last! Bij Geurwolkje houden wij natuurlijk van een positieve mindset. Dat is waar wij én ons product voor staan! We proberen altijd de voordelen te vinden in elke situatie. Zo hebben we ook een aantal tips voor jou om deze periode te accepteren en er zelfs van te kunnen genieten!

Allereerst is het weer ineens helemaal opgeklaard! Het begint lente te worden. En nu de meesten van ons thuis zitten in deze periode kunnen we extra genieten van het weer! Ga lekker in de tuin of op het balkon zitten, geniet van het zonnetje en laat elke dag wat frisse lucht in huis.

Daarnaast is deze situatie het perfecte excuus om jezelf helemaal op de lenteschoonmaak te storten! Ruim de zolder op, was al het beddengoed, reinig het sanitair, wissel de kussenhoezen voor vrolijke pastelkleurtjes, zeem de ramen, maak de tuin onkruid-vrij, ruim alle kastjes leeg, en reinig alle plankjes en tafels. Wil je extra genieten hiervan? Voeg dan een paar druppels etherische olie toe aan je schoonmaakmiddel of op het filter van je stofzuiger om een heerlijke geur te verspreiden tijdens het zuigen.

Natuurlijk is dit ook hét moment om die dingen te doen waar je eerst geen tijd voor had. Kijk een serie, lees een boek, geniet van je familie, knuffel met je huisdier, bel iemand op die je al een tijdje niet meer hebt gesproken, kook dat gerecht waar je al zo lang zin in hebt, ga rond de tafel zitten en speel een gezelschapspelletje, neem een lekker gezichtsmasker.. de mogelijkheden zijn eindeloos!

Jezelf zorgen maken verandert niks aan de situatie. Dus zoek het positieve erin en geniet even van de vrije tijd die je hebt!

 

Bekijk nu ons volledige assortiment etherische oliën en aroma diffusers.

Vond je dit artikel nuttig? Vergeet dan niet om het te delen met jouw vrienden en familie! Zij kunnen ook wel wat extra tips gebruiken in deze spannende tijd!

Beeldmateriaal: @bykimhuisman, @wonenbijchan, @jan10aa