Wat te doen tegen hooikoorts? Etherische olie kan helpen!

Wat te doen tegen hooikoorts? Etherische olie kan helpen!

De klok is verzet, het zonnetje laat zich weer wat vaker zien en de temperatuur kruipt langzaam maar zeker omhoog. Buiten fluiten de vogeltjes weer hun mooiste lied en beginnen nieuwe knopjes in de bomen te verschijnen. Voor veel mensen is dit een heerlijke periode, maar voor sommigen betekent het maar één ding… Hooikoorts seizoen is weer aangebroken!

Snotter, snotter.. Het is weer zo ver. Het is natuurlijk nooit prettig om hooikoorts symptomen te hebben. Een verstopte neus, of juist een loopneus. Niesbuien, kriebelhoest, tranende ogen, jeuk, vermoeidheid, slecht slapen.. het is echt geen pretje! Het voelt als een soort extra langdurige verkoudheid die erger wordt wanneer je lekker de buitenlucht opzoekt.

Hooikoorts verminderen met etherische olie

Helaas kunnen wij het probleem niet voor je oplossen, maar we kunnen het wel draaglijker maken! Met etherische oliën en je geurwolkje kan je namelijk de symptomen van hooikoorts verzachten. Zo kan je de kracht van de natuur gebruiken om jouw hooikoorts kwaaltjes te bestrijden! Met het vernevelen van etherische olie kan je dan niet alleen genieten van een heerlijke geur, je zal je ook opvallend veel beter in je vel voelen zitten! 

Een allergische reactie wordt veroorzaakt door allergenen die in de lucht voorkomen. In het geval van hooikoorts gaat het veelal om de pollen, maar ook kan je een allergische reactie krijgen van bijvoorbeeld dierenhaartjes, veertjes en stofmijt. Denk aan stofjes van vloerbedekking, een mooi tapijtje, de gordijnen, je dekbed en handdoeken. Deze stoffen verspreiden zich makkelijker wanneer er weinig vocht in de lucht zit en kunnen dan irritatie veroorzaken aan je luchtwegen, ogen, keel en huid. 

Door het vernevelen van de volgende etherische oliën kan je de hooikoorts periode wat dragelijker maken. De kalmerende werking op de luchtwegen en de antibacteriële en antiseptische werking zullen een verlichtend effect hebben:

Etherische olie kan worden gebruikt tegen hooikoorts symptomen

Heb je last van specifieke symptomen van hooikoorts? Zoek in de lijst hieronder jouw symptomen op en ontdek welke olietjes jou kunnen helpen, samen met je Geurwolkje. 

Verstopte neus, loopneus, niesbuien en benauwdheid

Verstopte luchtwegen zorgen voor klachten zoals niezen, benauwdheid, verstopte neus en een loopneus. De volgende etherische oliën maken de luchtwegen vrij, verminderen slijmvorming en verzachten de keel:

Kriebels in de keel

Een irritant kriebeltje in je keel. Wanneer je je keel schraapt of hoest lijkt het alsof je er nét niet bij kan. Zo vervelend! Tegen die kriebelhoest of prikkelhoest kunnen deze olietjes goed werken om je keel te verzachten:

Vermoeidheid

Last van vermoeidheid? Een moe gevoel in je lichaam en geest? Wij raden deze etherische oliën aan aan om jezelf een oppepper te geven:

Concentratieproblemen

Hooikoorts kan ook zorgen voor concentratieproblemen. De onderstaande olietjes helpen je te focussen. Lees ook onze uitgebreide blog over concentratie verbeteren met etherische olie.

Slecht slapen

Er is niks zo vervelend als een slechte nachtrust! Het is frustrerend wanneer je probeert te slapen en zorgt ervoor dat je overdag vermoeid bent. Vernevel deze oliën in de slaapkamer voordat je gaat slapen en geniet van een heerlijke nachtrust:

Druk op het hoofd

Dit kan verzacht worden wanneer je de geur van deze etherische oliën inademt:

Alle bovenstaande olietjes kunnen worden verneveld in een stijlvolle aroma diffuser. De olie wordt dan vermengd met water en in de lucht opgenomen. Je verspreidt dan een heerlijke geur én ervaart de helende werking van etherische olie in je lichaam en geest. Aromatherapie wordt al jaren gebruikt om lichamelijke klachten te voorkomen en verhelpen. Ervaar nu zelf de kracht van de natuur en bestrijd jouw hooikoorts symptomen!

Naast de olietjes die zijn genoemd in dit artikel hebben we nog meer keuze. Bekijk ons volledige assortiment etherische oliën!

Beelmateriaal door: @lovelifestyleandmore.nl