Geurwolkje: Do’s & don’ts

Geurwolkje: Do’s & don’ts

Wat is het toch genieten om een Geurwolkje in huis te hebben! Ik overdrijf echt niet wanneer ik zeg dat de Geurwolkjes hier in huis overuren draaien. Elk moment dat we thuis zijn gaat er minimaal één aan. Ook ’s nachts.

Ga ik dan niet supersnel door de olie heen? Nee hoor, etherische oliën zijn behoorlijk krachtig! Bij sommige oliën heb je aan een paar druppels al voldoende voor een fijne geurbeleving. Je kan de aroma diffusers ook prima vullen met alleen water, waardoor ze fungeren als een luchtbevochtiger. Ik vind het gewoon een prettig idee dat de luchtvochtigheid in huis op peil wordt gehouden (ook goed voor de plantjes!) en daarnaast staat zo’n stomend Geurwolkje gewoon heel gezellig. Ik gebruik alleen olie als ik er bewust mee bezig ben, bijvoorbeeld als ik aan het werk ben aan de computer en wat extra concentratie kan gebruiken, of wanneer ik op de bank lig en probeer te ontspannen. Of gewoon wanneer ik zin heb in een heerlijk geurtje! :)

 

Hou je Geurwolkje happy

We zien duidelijk dat Geurwolkje blijf groeien in populariteit, dus jullie zijn er ook achter hoe lekker zo’n diffuser kan zijn in huis! Maar het blijft een gevoelig apparaatje waar we goed mee om moeten gaan. Vergeet niet dat het een elektrische diffuser is die in contact komt met water. Geurwolkjes zijn daarom extra goed beveiligd, zodat er geen ongelukjes kunnen gebeuren!

Geurwolkje maakt jou happy, maar zorg ook dat jouw Geurwolkje happy blijft. Voor alle fijne momenten die jouw Geurwolkje jou brengt, verwacht het apparaatje natuurlijk ook een beetje liefde terug.. Daarom hebben we een lijstje met do’s en dont’s opgesteld. Zodat je precies weet hoe je voor je Geurwolkje moet zorgen zodat deze ook happy blijft! :)

 

Do’s: Wat te doen met mijn Geurwolkje?

 • Water vullen met maatbeker of gietertje.
  Wij adviseren je om altijd een maatbeker of gietertje te gebruiken om de diffuser te vullen met water! Hiermee kan je namelijk voorzichtig en zorgvuldig het water in het waterreservoir gieten, zodat er niet wordt gespetterd en er niet met de volle diffuser gelopen hoeft te worden. Daarnaast zie je precies hoeveel ml je toevoegt.
 • Water uitschenken via de goede kant.
  Wanneer je water over hebt in het waterreservoir, is het beter om deze leeg te gooien en weer met nieuw water te vullen. In lang stilstaand water kunnen immers bacteriën gaan vormen, daarom raden we af om water wat al een aantal dagen in het Geurwolkje staat opnieuw te vernevelen. Eerst even leeg gooien en vullen met schoon water, dus! Dit doe je door de deksel van de diffuser af te halen en het onderkantje even mee naar de keuken of badkamer te nemen. Kiep de diffuser voorzichtig om en zorg hierbij dat het luchtgleufje omhoog wijst (dat is het gleufje die je vindt aan de zijkant van het waterreservoir, in sommige modellen staat die aangegeven als ‘air outlet’) zodat daar geen water in kan komen.
 • Zorgen dat beide deksels aansluiten.

  Elk Geurwolkje is voorzien van twee deksels: de buitendeksel en een witte binnendeksel. In de meeste gevallen zit de witte binnendeksel vast in de buitendeksel, maar bij enkele modelletjes zit deze los. Om ervoor te zorgen dat de nevel omhoog geblazen kan worden is het belangrijk dat beide deksels goed aansluiten op elkaar én op de onderkant van de diffuser. Zie je een spleet? Dan moet je de deksel(s) even goed aanduwen of -draaien tot alles goed aansluit.
 • Regelmatig voorzichtig schoonmaken.

  Poetsen! Ook een Geurwolkje moet af en toe opgefrist worden! Bij dagelijks gebruik raden we aan de diffuser elke week een kleine schoonmaakbeurt te geven. Gebruik hiervoor lauw water, een wattenschijfje of een doek. De gleufjes en het sensortje in de waterbak kan je met een wattenstaafje poetsen. Gebruik geen agressieve wasmiddelen (zeker niet bij de sensor!). Verwijder tevens af en toe de stof die zich ophoopt bij het luchtroostertje aan de onderzijde van de diffuser. Blijft er nog een beetje resterende olie achter? Je kan er een beetje alcohol in doen met zo hoog mogelijke alcohol percentage. Daarna voorzichtig droogmaken met een doek. Omdat etherische olie sterk van geur is is het fijn om je Geurwolkje ook af en toe schoon te maken met azijn. Zet je Geurwolkje een tijdje aan met schoon water en 1 eetlepel azijn om hem diep te reinigen.
 • Zet de diffuser op een plek waar kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.

  Het ziet er natuurlijk super interessant uit, zo’n stomend Geurwolkje! Plaats hem daarom altijd zo dat nieuwsgierige kinderhandjes of dierenneusjes er niet bij kunnen. Of zorg dat je er altijd bij bent om toezicht te houden. Dan kan de diffuser niet per ongeluk omvallen!
 • Probeer aromatherapie met etherische olie.

  Probeer eens aromatherapie met jouw Geurwolkje! Door wat druppels etherische olie aan het water toe te voegen vernevel je een heerlijke geur door de ruimte. Omdat onze oliën 100% etherisch (en dus 100% biologisch en natuurlijk) zijn, hebben deze een helende werking. Het beïnvloed ons limbische systeem, dat is het deel van de hersenen wat betrokken is bij emoties, emotieregulering, emotioneel geheugen, motivatie en genot. Daarnaast hebben enkele oliën ook anti-bacteriële werkingen, zodat ze ook bij ziekte een helende bijdrage kunnen leveren. Zo ruikt het niet alleen lekker in huis, maar kan jij ook je gemoedstoestand en gezondheid verbeteren!

Onze populairste oliën:

   

 

Don’ts: Wat moet ik NIET doen?

 • Geen andere olie gebruiken.
  
Etherische oliën van Geurwolkje worden op Nederlandse bodem verwerkt. De oliën worden doormiddel van een distillatieproces losgemaakt uit hun natuurlijke bron (interesse in de productie en werking van etherische olie? Lees ons artikel over de verschillen tussen etherische olie en geurolie) en opgevangen, waarna ze verpakt worden in onze geliefde Geurwolkje flesjes. Omdat we betrokken zijn bij dit proces weten we dat onze oliën 100% etherisch zijn. Helaas geldt dit niet voor alle olietjes op de markt, zo worden ook producten met toegevoegde chemicaliën of parfum bestempeld als ‘etherisch’. Echter kunnen de toegevoegde stofjes schade aanbrengen aan zowel jouw gezondheid als de diffuser. We adviseren onze klanten daarom om alleen Geurwolkje oliën te gebruiken in onze diffusers! Dan weten we zeker dat de diffuser lang mee gaat!
 • Niet lopen met water erin.
  Ook al loop je nog zó voorzichtig. Door de beweging gaat het water in de diffuser bewegen en kan er zomaar een druppel in de luchtgleuf terecht komen. Die druppel komt dan bij het motortje terecht en de diffuser zal gelijk op zijn beveiligingsmodus springen, tot de druppel opgelost is. Probeer je diffuser dus altijd te laten leegstomen voordat je hem verplaatst.
 • Niet vullen vanuit de kraan.

  Bij elk Geurwolkje ontvang je een maatbekertje om hiermee de diffuser te kunnen vullen. Wanneer je de diffuser rechtstreeks uit de kraan vult moet je er ten eerste weer een stukje mee lopen, wat we in het punt hierboven al afraden, en ten tweede kan de waterstraal vanuit de kraan te hard gaan waardoor het water omhoog spettert en mogelijk in het luchtgleufje terecht komt. Altijd voorzichtig vullen met het maatbekertje, dus!
 • Niet laten vallen.

  Het is natuurlijke vanzelfsprekend dat voorwerpen (zeker apparaatjes) niet mogen vallen. Ze zouden kunnen barsten, het motortje zou een klap kunnen krijgen en eventueel aanwezig water kan door de luchtgleuf bij de motor terecht komen.
 • Niet aanzetten zonder deksel.
  Alle Geurwolkjes zijn ultrasone diffusers. Dat wil zeggen dat het water door middel van hoge frequentie trillingen wordt omgezet een koude nevel. De trillingen zorgen ervoor dat het water in druppeltjes omhoog springt (dit hoor je af en toe ook wanneer de diffuser aan staat). Er ontstaat als het ware een soort mini fonteintje in de diffuser. Wanneer je de deksel eraf haalt tijdens het stomen, springen deze waterdruppeltjes alle kanten op. Ook deze kunnen dus per ongeluk in het luchtgleufje terecht komen, waardoor de diffuser op zijn beveiligingsmodus springt en een periode zal moeten drogen. Hou daarom altijd de deksel erop wanneer het Geurwolkje aan staat!
 • Niet te ver vullen.

  Elk Geurwolkje is voorzien van een maximale waterstand indicatie. Sommige modellen hebben een voelbaar lijntje die helemaal rondgaat, een soort verdikking. Andere modellen hebben een soort ‘paaltje' met een gekleurd dopje in de waterbak. Wanneer er te veel water in zit kan de diffuser moeite hebben met het vernevelen óf kan hij té enthousiast gaan stomen waardoor de nevel zwaar wordt en gelijk neerdaalt. Zorg ervoor dat het water altijd een stukje onder deze indicatie blijft.
 • Schoonmaken met agressieve schoonmaakmiddelen, het kan schade brengen aan je geurwolkje en je wilt geen chemische restanten in je huis vernevelen.

Bekijk ook ons handige filmpje waarin we de do’s en dont’s van Geurwolkje nog eens visueel doorlopen!

Shop een Geurwolkje:

Beeldmateriaal wordt gemaakt en met ons gedeeld door happy Geurwolkje klanten!
Foto in deze post: @nathaliekemna