Natuurlijke Etherische Oliën en Jouw Huisdieren: Veilig Genieten met Geurwolkje

veilige etherische olie voor honden

Natuurlijke Etherische Oliën en Jouw Huisdieren

Als een gepassioneerde etherische olie liefhebber én een trotse huisdierenbezitter, is het begrijpelijk dat je wilt ontdekken hoe je deze twee liefdes harmonieus kunt laten samenkomen. In deze exclusieve blog, speciaal samengesteld voor Geurwolkje klanten, delen we kostbare inzichten en professionele tips om jouw ervaring met etherische oliën in jouw huis veilig en plezierig te maken, zowel voor jou als voor je geliefde huisdieren.

Slimme Stappen voor Veilig Gebruik van Etherische Oliën met Jouw Huisdieren

Om op verantwoorde wijze etherische oliën te gebruiken in de aanwezigheid van jouw huisdieren, is het cruciaal om te beseffen dat de neuzen van onze geliefde viervoeters gevoeliger zijn dan die van ons mensen. Bij het doseren van oliën is het daarom van belang om hier rekening mee te houden.

Veilig Gebruik van Etherische Oliën met Huisdieren

Het is tevens van belang om te realiseren dat huisdieren individuele gevoeligheden kunnen hebben voor verschillende oliën. Om mogelijke problemen te voorkomen, is het altijd verstandig om voorzichtig te werk te gaan. Het verdunnen van etherische oliën en het zorgen voor adequate ventilatie zijn doeltreffende manieren om een veilige omgeving te garanderen.

De toepassing van etherische oliën in een Geurwolkje-diffuser vormt de meest ideale en veilige benadering om jouw omgeving te verrijken met deze aromatische schatten. Met deze methode wordt de etherische olie subtiel vermengd met water en vervolgens zachtjes in de lucht verspreid. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de geur in jouw leefruimte.

Een opmerkelijke bevinding is dat de voordelen van etherische oliën voor onze huisdieren vergelijkbaar zijn met die voor mensen. Wanneer jouw trouwe viervoeter de geur aangenaam vindt, zal je merken dat ze zich rondom je Geurwolkje zullen verzamelen. Ook zij ervaren rust en comfort in specifieke aroma's, zoals de heerlijke geur van lavendel.

Essentiële Richtlijnen Rondom Het Gebruik Van Etherische Olie En Veilig Gebruiken In Aanwezigheid Van Jouw Kat of Hond. 

Do's:

 • Gebruik een Geurwolkje-diffuser: Dit is de meest optimale manier om etherische oliën in jouw leefomgeving te verspreiden. Vul de diffuser met kraanwater en voeg 1-3 druppels etherische olie toe. Zorg ervoor dat er een deur openstaat, zodat jouw huisdier de ruimte kan verlaten. Gebruik de diffuser bij het eerste gebruik maximaal 20 minuten.
 • Laat jouw huisdier geleidelijk wennen aan etherische oliën: Begin met 3 druppels op 200 ml water.
 • Zorg voor voldoende ventilatie: Houd te allen tijde een raam of deur open, zodat jouw huisdier zelf kan kiezen of ze in de geurige omgeving willen blijven of niet.
 • Wees voorzichtig en spaarzaam: Aangezien huisdieren individueel kunnen reageren op verschillende oliën, gebruik etherische oliën met zorg en in bescheiden hoeveelheden.
 • Bewaar etherische oliën buiten het bereik: Berg etherische oliën op een veilige plaats op, zodat jouw harige metgezel er niet bij kan, vergelijkbaar met de voorzorgsmaatregelen die je zou nemen rondom kleine kinderen.

Wat te doen als jouw huisdier in contact is gekomen met (te veel) etherische olie:

Raadpleeg altijd een dierenarts.

Is een overdosis etherische olie dodelijk voor mijn huisdier?

Dit is uiterst zeer zeldzaam. De meeste bijwerkingen ontstaan door het gebruik of de inname van aanzienlijke hoeveelheden etherische olie, zoals drie onverdunde flesjes. De meeste ongelukken gebeuren als huisdieren per ongeluk iets innemen dat niet voor hen bedoeld is. Zoals aangegeven bewaar etherische buiten bereik en berg het altijd op een veilige plek, zoals je dat ook zou doen met andere items, producten of bepaald soort eten dat schadelijk zou kunnen zijn bij enorme veel inname bij jouw huisdier. 

Het is van vitaal belang om te onthouden dat wanneer je deze oliën of mengsels ervan vernevelt, je je geen zorgen hoeft te maken, omdat de vernevelde geur doorgaans geen gevaar vormt. Het is echter cruciaal dat jouw kat of hond te allen tijde de ruimte kan verlaten als ze dat willen, omdat zowel katten als honden uitstekende geurbeoordelaars zijn.

Welke etherische olietjes vinden huisdieren niet prettig.


etherische olie en katten

Katten: Veilig gebruik van etherische oliën

Katten hebben specifieke gevoeligheden als het gaat om geuren. Over het algemeen hebben ze een afkeer van citrusoliën en tea tree-olie. Daarom wordt geadviseerd om deze oliën spaarzaam te gebruiken in de aanwezigheid van jouw kat. Kies je voor een Geurwolkje etherische olie blend dan hoef je je geen zorgen te maken omdat de olie dan zo goed verdeeld is en in je Geurwolkje diffuser ook nog vermengd met water wordt en heel subtiel de ruimte in wordt verspreid. 

 • Citrusoliën zoals citroen, sinaasappel, bergamot en grapefruit worden over het algemeen niet op prijs gesteld door katten en kunnen irritatie veroorzaken.
 • Tea Tree-olie (Melaleucaolie) kan gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals huidirritatie, vergiftiging en zelfs neurologische symptomen.
 • Pepermunt etherische olie heeft een sterke geur die veel katten niet waarderen. Het kan hun neus irriteren en hen van streek maken

Deze blog bevat richtlijnen, zodat we waakzaam zijn. 

Welke etherische oliën honden doorgaans niet prettig vinden

 • Kaneelolie kan de slijmvliezen van huisdieren irriteren en problemen veroorzaken, zoals hoesten, niezen en huidirritatie.
 • Kruidnagelolie bevat stoffen die schadelijk kunnen zijn voor huisdieren, vooral als ze in contact komen met de huid of worden ingeslikt.

Kies je voor een Geurwolkje etherische olie blend dan hoef je je geen zorgen te maken omdat de olie dan zo goed verdeeld is en in je Geurwolkje diffuser ook nog vermengd met water wordt en heel subtiel de ruimte in wordt verspreid. 

Welke etherische oliën katten fijn vinden

Voor katten:

 • Wierookolie: Wierookolie heeft een aardse en kalmerende geur waar sommige katten van genieten.
 • Geranium: Geraniumolie kan kalmerend werken voor katten.

Voor honden:

 • Lavendelolie: Lavendelolie staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen, en veel honden lijken de geur prettig te vinden. Het kan helpen bij het verminderen van angst en stress bij honden.
 • Kamilleolie: Kamilleolie heeft een milde en kalmerende geur die sommige honden kunnen waarderen. 
 • Pepermuntolie: Hoewel pepermuntolie eerder werd genoemd als een geur die katten vaak niet prettig vinden, kunnen sommige honden de geur juist aangenaam vinden. Het kan helpen bij het verbeteren van de luchtwegen en het verfrissen van de adem.
 • Sandelhoutolie: Sandelhoutolie heeft een warme, houtachtige geur die veel honden als prettig kunnen ervaren.
 • Geranium: Geraniumolie kan kalmerend werken voor honden.

Hier is nog een blog die je interessant zal vinden: Vuurwerkangst bij honden en katten: natuurlijke tips voor jouw huisdiertjes

 veilige etherische olie voor huisdieren

Welke etherische olie-blends zijn geschikt voor jouw honden en katten

Het enorme aanbod aan etherische oliën kan overweldigend zijn, maar we maken het je graag gemakkelijk. Daar zijn wij Geurwolkje voor! 

Hier zijn onze top 5 Geurwolkje-etherische olie-blends die perfect zijn voor katten, honden en andere huisdieren:

 • Ontspannend: Zoals de naam al doet vermoeden, is deze blend ideaal voor ontspanning. Ontspannend' is samengesteld uit lavendel, marjolein en melisse
 • Zweedse Sauna: Deze blend, verrijkt met verschillende lavendelsoorten, zorgt voor een ontspannen sfeer.
 • Slaap kindje slaap: Deze geliefde blend biedt ontspanning voor jou, je kinderen en je harige vriend. Het bevat lavendel, roomse kamille en geranium, allemaal veilige etherische oliën voor het hele gezin.
 • Mindful: De combinatie van bergamot, lavandin, lavendel en sandelhout in deze blend bevordert ontspanning en gronding.
 • Bloemenpracht: Deze blend met kamfer, lavendel, cananga en geranium herstelt het emotionele evenwicht en opent je zintuigen voor de pracht van het leven.

Veilig etherische olie gebruik bij alle huisdieren:

Vermijd het gebruik van oliën met een hoog fenolgehalte – zoals Oregano, Wintergreen, Clove en Thyme  bij alle dieren. Deze etherische olietjes zijn namelijk erg krachtig en kunnen kunnen irritatie aan de ogen geven. Niet prettig dus voor jouw huisdiertje! 

Conclusie

Veel huisdieren genieten van de heerlijke geuren die uit een Geurwolkje-diffuser komen en ontspannen graag in de buurt van dit rustgevende apparaat.
Let maar eens op hoe vaak je jouw huisdier rondom het Geurwolkje lekker ziet relaxen! :) 

Met de juiste voorbereiding en kennis kun je vol vertrouwen genieten van de magie van etherische oliën in je huis, zelfs met huisdieren. Het is cruciaal om de gevoeligheden van je huisdieren te respecteren en ervoor te zorgen dat ze zich comfortabel voelen in hun omgeving.

Met de juiste aanpak kunnen etherische oliën een waardevolle aanvulling zijn op het welzijn van zowel jou als je huisdieren.

Ontdek de wereld van veilige en plezierige geurbeleving, zowel voor jou als voor je huisdieren, met Geurwolkje. Samen creëren we een atmosfeer van welzijn, comfort en harmonie. Bezoek onze Geurwolkje-collectie voor meer informatie en hoogwaardige etherische oliën.