Etherische oliën: goed voor je gezondheid!

Etherische oliën: goed voor je gezondheid!

Een lekker geurtje maakt je dag mooier, haalt bijzondere herinneringen op en je wordt er zelfs een stukje aantrekkelijker van! Geur doet iets met ons – dat is duidelijk. Maar wist je dat heerlijk geurende etherische oliën ook een heleboel klachten verlichten?

Ontdek de kracht van ontspanning met aromatherapie! Het kan je ondersteunen een minder zenuwachtig gevoel te hebben, ontspanning helpt je beter te focussen, houd je geest helder en het geeft zelfs een boost aan je immuunsysteem! Wist je dat een ontspannen mens langer leeft? 

Wil je gezonder worden? Gebruik dan vooral je neus! Etherische olie de wonderen van de natuur!Geur van gezondheid


Verschillende wetenschappelijke onderzoeken liegen niet: etherische oliën met een kalmerende werking verlagen je hartslag (en daarmee ook je bloeddruk). En daar word jij happy van! Sommige power-oliën worden zelfs ingezet door gynaecologen als er sprake is van schimmelinfecties, ze worden gebruikt om blaasontstekingen te voorkomen én de huid te verbeteren (bij acne of psoriasis). Wil je ziekteverwekkers op afstand houden? Eucalyptus en tea tree olie zijn je beste vrienden.
Stomen met Eucalyptus doet ook wonderen! Enige wat je nodig hebt is is een bak met heet water, paar druppels etherische olie eucalyptus erin, je houd je hoofd boven het water en een handdoek over je hoofd. Heerlijk rustig in ademen, super goed voor je gezondheid maar je wordt er ook super relaxt van.

Voor een snelle verspreiding van de geuren kan je een aroma diffuser gebruiken maar wat je nog extra erbij kan doen is een paar druppels in je stofzuigerzak
! Extra geur Extra happy! 


etherische olie geurwolkje

 

Lekker ruiken = lekker in je vel

Te mooi om waar te zijn? Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat etherische oliën je klachten verminderen en de kans op episodes in de toekomst verkleinen.

Let op: etherische oliën zijn niet hét medicijn maar je kunt ze wel gebruiken als hulpmiddel. De geur van bepaalde oliën heeft direct invloed op het deel van je brein dat depressieve gevoelens, stress en angst beheerst. Een lekker geurtje kan dus zomaar het ticket zijn naar een positieve instelling! Welke etherische oliën maken je happy? Sinaasappel, bergamot, lavendel en mandarijn kunnen allemaal je stemming verbeteren.

Wist je dat je door depressie vaak minder goed ruikt? Dankzij de positieve werking van aromatherapie ruik je alles om je heen straks opeens een stuk beter.  Ja, ook dat verleidelijke luchtje van je partner…

Probeer ook eens de olie 1001 nacht. Deze romantische geur opent alle poorten tot het onderbewuste en zal je liefdesleven een boost geven, stimuleert onze verbeelding en ons libido.

etherische olie geurwolkje