Aromatherapie maakt comeback in 2019

Aromatherapie

Geur is iets bijzonders. Sommige luchtjes doen je gelijk denken aan een mooie zomervakantie of bijzonder persoon. Bepaalde geuren kunnen je ook positiever en minder gestrest laten voelen. Niet zo gek dus, dat aromatherapie een van de grootste oude-nieuwe trends is op het gebied van wellness. Wat hier allemaal bij komt kijken? Dat lees je hieronder.
Bij de aromatherapie die je thuis toepast, worden essentiële oliën van planten (zoals kruiden of bloemen) verdampt. Je kunt ze ook in water of huidolie gebruiken. De sterk geurende oliën worden vaak ingezet bij stressklachten. Ben je op zoek naar een etherische olie die je minder gestrest laten voelen? Lavendel is altijd een veilige keuze, maar ook geranium, pepermuntolie en bergamot zijn populair en helpen bij een zenuwachtige gevoel.

aromatherapie

 

Aromatherapie = groen


Steeds meer mensen vinden wellness belangrijk en doen hun best om een bewuster, groener leven te leiden. Ook op het gebied van cosmetica worden mensen zich bewuster van de schadelijke effecten van chemicaliën (voor jezelf en het milieu). Dit alles maakt 2019 hét jaar van de aromatherapie. Ons leven wordt hectischer, we draaien lange werkdagen en de relatie met onze smartphone wordt steeds intiemer. Enter de therapeutische effecten van aromatherapie, waaronder: meer energie, beter slapen en minder stress. Mensen die last hebben van stress zijn tegenwoordig op zoek naar producten die snel en effectief hulp bieden bij hun fysieke en emotionele behoeftes. Een evenwichtige levensstijl is dus de ultieme luxe geworden – en de vraag naar aromatherapie blijft toenemen.  


Geur en het brein


Vorig jaar wilden we weten wat het verband is tussen een goede spijsvertering en ons brein. Nu vinden we de link tussen geur en de hersenen juist interessant. Het deel van onze hersenen dat verbonden is met ons reukvermogen, is ook verantwoordelijk is voor onze emotionele respons. Daarom zijn bepaalde geuren zo sterk verbonden met een gevoel van welzijn – en kunnen ze je stressniveau aanzienlijk verlagen. Heb jij aromatherapie al eens geprobeerd?