Aroma diffuser tegen droge lucht in de winter

Aroma diffuser tegen droge lucht in de winter


In de winter geniet je van de open haard, leef je in grote, zachte truien en drink je minstens één warme drank per dag. Iets minder aangenaam is de droge lucht in huis. Hierdoor daalt de luchtvochtigheid bij jou thuis tot onder een optimaal niveau: tussen de 40 en 60 procent. Hier horen verschillende klachten bij, zoals: geïrriteerde luchtwegen, droge huid en prikkende ogen. Je kunt ook last hebben van concentratieproblemen, hoofdpijn, een verstopte neus, vermoeidheid, statische schokken en zelfs hooikoorts. Geen pretje dus, die droge lucht.


Je bent trouwens niet de enige die last heeft van een droge lucht. Houten vloeren kunnen erdoor krimpen of scheuren, leren en houten meubels kunnen uitdrogen en je planten en huisdieren kunnen er ziek door worden.

Gelukkig kan je makkelijk de lucht weer bevochtigen en op peil brengen met een luchtbevochtiger.


Geuroliën voor extra sfeer


Het wordt bij jou thuis in de winter extra sfeervol als je een geurolie combineert met je luchtbevochtiger. Je kunt uit verschillende soorten rijke geuroliën kiezen en genieten van de heerlijke aroma’s die lang in huis blijven hangen. Ga er gerust spaarzaam mee om: een paar druppels geurolie zijn meer dan voldoende om een heerlijke geur te verspreiden. Let op: check altijd of jouw luchtbevochtiger wel of niet in combinatie met geurolie gebruikt kan worden. Bepaalde geuren kunnen een positief effect hebben op je stemming, je stressniveau verlagen en ze zeggen bovendien iets over jou als persoon. Zo gaat de een misschien voor een verfijnde geur, terwijl de andere juist iets kruidigs en warms zoekt.