Verzorg je huid met etherische olie!

Verzorg je huid met etherische olie!

Etherische olie ook bekend als wondermiddel en essentieel in je beauty ritueel!

Als je je huid wilt verzorgen en een boost wilt geven zijn er allerlei etherische oliën die je huid hier een handje bij kunnen helpen.

Ga voor een frisse stralende huid, voor een betere doorbloeding, minder tot geen schrale plekken en ga de strijd aan met huidveroudering. Door vele invloeden van buiten zoals de zon, wind en regen maar uiteraard ook roken of ongezond eten kan onze huid beschadigen. Daarnaast moeten we onze huid altijd goed reinigen en verzorgen.

Etherische olie is dan iets prijziger dan parfum olie maar aan de positieve kant is etherische olie zo geconcentreerd dat je er maar heel weinig van nodig hebt dus in verhouding weer veel goedkoper.|

En we weten inmiddels dat een crème met toegevoegde parfums helemaal niet zo goed voor onze huid en gezondheid zijn.

Als eerste moet je wel even testen dat je niet allergisch bent (komt zelden voor). Druppel daarom eerst een beetje olie in de elleboogholte en wacht 24 uur.

Ok! Voor wie zin heeft in een gezonde stralende huid, we gaan aan de slag!

We gaan de etherische olie mengen met een skintox basis olie. Jojoba dringt diep in je huid en is daarom uiterst geschikte olie om mee te mengen. Amandel olie, Kokos olie  en Arganolie zijn ook een goeie optie om mee te mengen.
Deze oliën trekken redelijk snel in de huid. Alleen Amandel olie en kokos duren wat langer voordat deze door de huid wordt opgenomen.
  • Kokos olie: geschikt voor de droge huid.
  • Amandel olie: geschikt voor de droge huid
  • Jojoba olie: geschikt voor de vette huid
  • Arganolie: geschikt voor de vette en ouder wordende huid
Verder heeft iedereen uiteraard ook zijn voorkeur in geuren.
Onderstaand een lijstje van etherische oliën die goed te gebruiken zijn voor je huid.

Reinig de huid goed voordat je de olie gebruikt op je huid.

Etherische olie is een sterk geconcentreerde olie, 10 druppels gemengd met 100 ml basis olie is voldoende!

Lavendel etherische olie: geschikt voor een onrustige huid en heeft een kalmerende werking waardoor je huid minder geïrriteerd raakt, verlicht jeuk en puistjes, zuivert de huid.

Tea Tree etherische olie: geschikt voor kleine wondjes voor zowel het gezicht en lichaam versneld het genezing proces. Verzacht puistjes, beschermd en zuivert de huid. 

Rozenhout etherische olie: Laat een beschermend laagje achter waardoor de huid heerlijk zacht aanvoelt. Gebruiken bij een droge gevoelige huid, huid irritaties en huidaandoeningen. Tevens te gebruiken bij littekens, rimpels en kloven.

Salie etherische olie: Heeft een sterkende reinigende werking maakt de ruwe huid weer zacht en glad, het kan schilfer vorming tegengaan en helpt schadelijke invloeden van buitenaf op de huid te vermijden. 

Bergamot etherische olie: puistjes en vette huid, stimuleert cel vernieuwing en voorkomt onzuiverheden. (Niet gebruiken als je gaat zonnen)

Citroen etherische olie: werkt verfrissend en verstevigend, puistjes, vette huid en rimpels. (Niet gebruiken als je gaat zonnen)

Rozemarijn etherische olie: werkt tegen puistjes en een vette huid

Zoals aangegeven is etherische olie een wondermiddel maar geef het wel even de tijd om zijn werk te doen! Verwacht niet na 1 dag het gewenste resultaat te behalen.

Patient is key. Reinig elke dag je huid goed en gebruik 5 a 6 druppels dagelijks voor de huid.

Je kunt uiteraard ook stomen met de etherische oliën lees hierover meer in mijn andere blog (stomen en in bad gaan met etherische olie)

Ik wens iedereen een fijne stralende huid toe! 

Smell good, Feel good, Be happy!

XOXO TAM