Aromatherapie, Dokter in een flesje!

Aromatherapie, Dokter in een flesje!

Hi hi!

1 van mijn dagelijkse trucjes is en die ik eigenlijk voor heel veel dingen gebruik. Ik noem het ook wel de dokter in het flesje! :) Ik heb het natuurlijk over etherische olie.
Je kunt hier zo ontzettend veel mee!

Etherische olie is wetenschappelijk bewezen rustgevend en reinigend. Daarnaast boost het je energie en heeft het zelfs een verjongend effect op je lichaam. Je wilt nu vast meer weten!

Ik heb zo mijn favorieten. Hierover wil ik jullie nu graag iets meer vertellen. Zelfs als je zo’n olie verdampt, zorgt dit voor veranderingen in je lichaam: het zijn perfecte ontgifters. Ze geven rust, ze helpen je lichaam om te herstellen, ze geven zuurstof, ze zijn anti-aging (of pro-aging) en in één woord: geweldig. Binnen 20 minuten reageert zelfs de kleinste, meest diepliggende cel van je lichaam op zo’n olie. Maar dat is lang niet alles: ze herstellen, beschermen, geven rust, ze werken zuurstof verrijkend – ze zijn gewoon geweldig!

Er zijn een heleboel trucjes met etherische olie (naast het verdampen), die het leven net iets leuker maken. Dit zijn er alvast vier:

4 trucjes you gonne love!

  1. Een hele handige tip: doe een paar druppels (ik doe meestal 5) etherische olie in de binnenkant van je wc-rol. Elke keer als je een stukje wc-papier pakt, ruik je de heerlijke geur van de etherische olie.
  2. Een tip om je hele huis lekker te laten ruiken als je net hebt gestofzuigd: doe 4 druppels van je favoriete geur (in mijn geval doe ik vaak eucalyptus of citroen) in je stofzuiger. Elke keer als je stofzuigt, ruikt je hele huis naar je favoriete geur. Ha!
  3. Wat ook ontzettend lekker is om je je klerenkast met een wattenstaafje, de randjes in te smeren met etherische olie. Je kleren kast ruikt heerlijk en motten houden er niet van!
  4. Dit is denk ik wel de meest fijne tip in elk geval een tip die je heeeeel veel rust gaat brengen. Muggen houden namelijk niet van etherische olie en dan met name vooral niet van sinaasappel, citroen, lemongrass en lavendel of onze heerlijke samenstelling zomerbries en morning daisy. Dus wil je een heerlijke nachtrust zonder muggen? Doe je Geurwolkje 2 uur voor je gaat slapen gaan aan. 
    Doe het licht uit en laat je slaapkamer deur open op een kiertje. 
    Ik neem hem zelf zelfs mee op vakantie als ik naar zo'n leuk huisje op de Ardennen ga bijvoorbeeld. Mooie plekjes maar stikt er van de mugjes! Of op de camping ook ontzettend handig!

Aroma diffuser Geurwolkje

 

Etherische olie verdamp je het liefst zo koud mogelijk. Dus niet in een schaaltje met een kaars erop, maar bijvoorbeeld in een schaal op de verwarming met een paar druppeltjes erin of een schaal aan de verwarming. Of natuurlijk met je Geurwolkje aroma diffuser, je hele leefruimte wordt gevuld met de heerlijke geuren snuif even en je wordt er helemaal happy van! Vernevel je oliën met je Geurwolkje!

Dankzij de timer die ingebouwd is wordt er regelmatig een gezonde dosis etherische olie (een paar) druppels jouw ruimte in verspreid.

Je kunt ook etherische olie toevoegen aan een draagolie, bijvoorbeeld: jojoba olie, amandelolie of kokosolie. Je kunt jezelf ermee masseren, het in bad doen of zelfs in je haar smeren.

 Etherische olie in bad met geurwolkje

 

Zeker ook lezen! Blog en foto van puurenprachtig

Onlangs schreef ook puurenprachtig een ontzettend fijne blog over de werking van etherische oliën klik op de link om haar tips te lezen!: Puurenprachtig

 

Citroen etherische olie voor je puistjes?!

Etherische olie van citroen werkt super fijn tegen puistjes, het reinigt en zuivert de huid. Meng een paar druppels citroen met een paar druppels skintox plantaardige olie. Dep dit dit voorzichtig op je puistjes. Dit werkt ook erg goed met tea tree etherische olie. Ook hier profiteer je weer van een snellere genezing.