Concentratie verbeteren met etherische olie

Concentratie verbeteren met etherische olie

Hier bij Geurwolkje zijn wij ontzettend trots op onze uitgebreide collectie etherische oliën! Allemaal stuk voor stuk 100% natuurlijk. Zo weet je gelijk dat je een goed product in handen hebt. Maar wist je ook dat je bepaalde etherische oliën kan gebruiken wanneer je kampt met concentratieproblemen? De werking van een aantal van onze oliën helpt namelijk bij het vergroten van het concentratievermogen en zijn daarom een perfecte aanvulling voor elke studentenkamer of werkruimte! 

Concentratieproblemen oplossen op een natuurlijke wijze

Wat etherische olie zo speciaal maakt is het feit dat het een natuurproduct is, waar niks chemisch aan toegevoegd is. Zelfs geen parfum. Alle geuren komen rechtstreeks uit de natuur. Door deze natuurlijke eigenschappen hebben etherische oliën een fijn werking op alle levende organismen - waaronder de mens dus! De antioxidanten en negatieve ionen die van nature aanwezig zijn in het product kunnen bepaalde emoties, gevoelens en andere effecten in onze hersenen stimuleren of aanwakkeren. Daarnaast werkt de puur natuurlijke geur ook ontspannend, want als mensen zijn wij eigenlijk gemaakt om buiten te zijn, omringt door de natuur. Het brengt ons terug bij onze oorsprong en zorgt ervoor dat we afstand kunnen doen van de dingen die ons afleiden en kunnen focussen op de dingen die belangrijk zijn. 

Geurwolkje lees tip: Thuiswerken met een Geurwolkje

Etherische olie voor concentratievermogen

Op de productpagina’s van onze oliën doen wij ons best om zo goed mogelijk te omschrijven waar elke olie naar ruikt en wat de effecten op onze gemoedstoestand, ons lichaam en onze gezondheid zijn. Om het makkelijk te maken hebben we in deze blog alle oliën op een rijtje gezet die helpen wanneer je moeite hebt te concentreren en snel afgeleid bent.

Enkelvoudige oliën die je helpen te concentreren:

Olie blends die je helpen te concentreren:

De bovenstaande gemixte oliën bevatten allemaal één of meerdere enkelvoudige oliën die helpen om geconcentreerd te blijven. Ook met het vernevelen van deze mixjes ervaar je dus de effecten, gepaard met een aantal andere effecten van de overige oliën in de mix. Klik de oliën aan om de volledige productbeschrijving te lezen.

Aromatherapie bij het studeren

Jezelf goed kunnen concentreren en afleiding kunnen buitensluiten is natuurlijk super belangrijk in bepaalde situaties. Denk aan een student die zich aan het klaarstomen is voor een belangrijk examen. Of een ondernemer die in zijn of haar thuiskantoor aan een moeilijk vraagstuk moet werken. Of wellicht ben je bezig met belangrijke zaken die je uiterste concentratie vergen. In zulke situaties is het vernevelen van de bovenstaande oliën heel effectief! Dus ben je op zoek naar de perfecte toevoeging aan een studentenkamer? Zoek je nog iets voor de aankleding van je eigen werkplek? Of zou je misschien je collega’s op kantoor willen helpen? Denk dan eens aan een Aroma Diffuser in combinatie met één of meerdere van de bovenstaande etherische oliën!

 

Concentratie verbeteren met etherische olie bij studeren
Foto: @yvonne_kwakkel