31 Geuren Tegen Muggen: Natuurlijke bescherming voor zwoele zomeravonden

etherische olie tegen muggen

Pff.. Muggen in huis tijdens zomeravonden, we kennen die ergernis allemaal. Daar zit je dan, heerlijk te ontspannen na een lange dag, en plots word je overvallen door het zoemende geluid van een mug. Je probeert hem te negeren, maar het gezoem blijft maar rond je oren hangen. Je zwaait met je handen in de hoop hem weg te jagen, maar het heeft geen zin. En dan, net als je denkt dat het stil is, voel je die jeukende beet. Zo typisch voor zomeravonden! Herkenbaar?

Waar is die mug gebleven?!

Kan je soms ook zo lachen om jezelf? Vastberaden op zoek naar de mug (die ineens als een ninja verdwenen is), gewapend met een vliegenmepper of een tijdschrift. Je speurt de muren en het plafond af.. Je moet en zal dat beestje vinden! Maar muggen zijn slim; ze lijken altijd net buiten bereik te blijven. En als je eindelijk in slaap valt, word je weer wakker met een nieuwe jeukende bult. Aaaargh!

Maar ondanks alles maken muggen deel uit van onze zomerse avonturen. Het hoort er ook een beetje bij he. Laten we proberen er om te blijven lachen, ook al jeukt het een beetje!

Geuren tegen muggen

Gelukkig is er een makkelijke oplossing om muggen buiten huis te houden! Wist je bijvoorbeeld dat ze niet van geurtjes houden? We kennen allemaal wel de citronella kaarsen, maar er zijn nog veel meer geurtjes waar die kleine zoemende beestjes niet van houden! De oplossing? Een Geurwolkje op de slaapkamer natuurlijk!

Een vriendelijke manier om muggen buiten te houden

Etherische oliën bieden een vriendelijke en niet-schadelijke manier om muggen buiten te houden. In tegenstelling tot traditionele insectenwerende middelen die vaak agressieve chemicaliën bevatten, zijn etherische oliën natuurlijke extracten die afkomstig zijn uit onder andere plantjes. Dit maakt ze niet alleen milieuvriendelijk, maar ook veilig voor gebruik in huis, zelfs in de nabijheid van kinderen en huisdieren. Fijn voor iedereen!

Met etherische oliën kun je muggen dus afweren zonder schade aan te richten. Terwijl veel insecticiden werken door insecten te doden, werken etherische oliën door simpelweg een geur af te geven die muggen helemaal niet lekker vinden. Dit betekent dat je de muggen op een afstand kunt houden zonder het natuurlijke ecosysteem te verstoren. Houden we van!! Bovendien helpen sommige etherische oliën jou ook ontspannen en beter te slapen.. Twee vliegen (of muggen) in een klap!

31 Geuren waar muggen niet van houden

Wij hebben de beste muggen-wegjaag-olietjes op een rijtje gezet!

 1. Franse Lavendel
 2. Eucalyptus
 3. Sinaasappel
 4. Bergamot
 5. Tea Tree
 6. Kaneel
 7. Mandarijn
 8. Vanille
 9. Grove Den
 10. Pepermunt
 11. Citroen
 12. Sandelhout
 13. Rozenhout
 14. Zilverspar
 15. Rozemarijn
 16. Heilig Hout
 17. Cederhout
 18. Patchouli
 19. Ylang Ylang
 20. Salie
 21. Palmarosa
 22. Grapefruit
 23. Cipres
 24. Limoen
 25. Gember 
 26. Geranium 
 27. Cajeput
 28. Wierook
 29. May Chang
 30. Jeneverbes
 31. Bulgaarse Lavendel

En weet je wat ook leuk is? Mengen!! Mix de bovenstaande olietjes om een geur te creëren waar jij dol op bent (en de muggen niet!). Hmmm, dat wordt lekker slapen..

Shop bij ons alle etherische olie die je nodig hebt om jouw anti-muggen wolkje te creëren!