Zilvervlies beestjes / zilvervisjes bestrijden met Team Tammy!

Zilvervlies beestjes / zilvervisjes bestrijden met Team Tammy!

Zilvervlies beestjes /zilvervisjes bestrijden met Team Tammy!

Ik krijg de kriebels van zilvervlies beestjes! Jij?

Sommige mensen kennen deze bij de naam zilvervisjes ik noem ze mijn hele leven al zilvervlies beestjes :). Wellicht omdat ik geboren ben in het oosten van het land? Maar we weten allemaal welke beestjes in bedoel toch? :):) 

Met alle respect wat ik heb voor de natuur, maar deze beestjes zie ik of liever helemaal niet, of liever buiten lekker in de natuur. Ik heb dan ook alle zilvervlies beestjes of ook genoemd zilvervisjes die zich maar al te welkom voelden in mijn huis vriendelijk, soms gillend, soms springend, soms met een traantje verzocht mijn huis, mijn wc, mijn slaapkamer, mijn gang, mijn keukenlades, mijn witte muren, mijn houten vloer te verlaten! WHAAAAAAAAAAHHHHHHH

Helaas en wat ik ook goed begrijp aangezien ik een heerlijk huis heb, wilden mijn kriebelende ''vrienden'' het huis niet verlaten. Voor mijn traantjes hadden ze ook geen begrip :(

Werkelijk radeloos werd ik ervan! Ik erken dat ik een drama queen ben als het aankomt tot insecten in mijn huis. Ik ben er ook niet trots op maar ik weet ook dat ik niet de enige ben die begint de springen en te gillen zodra ik in aanmerking kom met insecten. Ik moest dan ook zo snel mogelijk mijn verhaal met jullie delen, want er is hoop! Niet eens een beetje hoop maar heel veel hoop! Er is namelijk een oplossing om op een hele makkelijke, maar ook prettige lekker ruikende, manier van ze af te komen! Zonder chemische troep.

3 simpele tools en ja ja je raadt het al: GEURWOLKJE, AROMA DIFFUSER & ETHERISCHE OLIE

Are the Magic words :)

Ik ga jullie helpen! Team Tammy / Geurwolkje komt eraan!
Eerst een aantal feitjes

FEIT: Zilvervliesbeestjes ook bekend als zilvervisjes of hun look a like friend papiervisjes vinden op basis van geur hun voedsel

FEIT: Elke woning heeft zilvervliesbeestjes/zilvervisjes

FEIT: Zilvervliesbeestjes/zilvervisjes verplaatsen zich met snelle slangachtige bewegingen en varieren in lengte van 7 tot 15 mm.

FEIT: De beestjes zijn lichtshuw en zijn daarom vooral 's nachts actief

FEIT: Zilvervliesbeestjes/zilvervisjes vermenigvuldigen zich snel en kunnen 3 tot 8 jaar oud worden!

FEIT: Zilvervliesbeestjes/zilvervisjes leggen kleine ovale parelachtige eitjes

FEIT: De insecten kunnen ziekmakende bacteriën overbrengen of allergische reacties veroorzaken. Zoals een loopneus en tranende ogen!

FEIT: Zilvervliesbeestjes/zilvervisjes kunnen boeken, behang, muren of kleding aantasten

FEIT: 70% van de mannen erkennen liever een spin te moeten verwijderen voor hun gillende vrouwen/vriendinnen/dochters/moeders dan een zilvervlies beestje/zilvervisje

Hoe gaan we ons probleem oplossen?
Aangezien zilvervliesbeestjes, zilvervisjes en papiervisjes op basis van geur hun voedsel vinden, gaan we hun reukvermogen verstoren met etherische oliën. Hierdoor gaan ze weg op zoek naar een ander fijn huisje of plekje :):)

Benodigheden:
1. Een Geurwolkje (Aroma Diffuser) 
2. Etherische olie  Welke etherische oliën werken het meest efficiënt om de zilvervliesbeestjes, zilvervisjes, papiervisjes en insecten te bestrijden?
Etherische oliën zijn 100% puur en hebben een hele sterke geur. In principe verstoort elke etherische olie de geur en smaakvermogen van de zilvervlies beestjes, zilvervisjes, papiervisjes en andere insecten dus zolang je etherische olietjes maar puur zijn zullen ze al werken.
Hoe werkt het?
1. Vul je Geurwolkje (Aroma Diffuser) zoals gebruikelijk met water
2. Voeg een paar (5 tot 8) druppels etherische olie toe aan het water
3. Zet de Aroma Diffuser aan
4. De geur gaat zich verspreiden in het huis
5. Doe dit in elk geval gedurende de eén maand om elke dag


Goed om te weten 
Zilvervliesbeestje kunnen enige maanden zonder voedsel overleven en een huis zonder zilvervlies beestje bestaat helaas niet. Ze planten zich ontzettend snel voort en zijn echte Warriors! Verwacht dan ook niet dat je ze nooit meer tegen zult komen in huis of dat je maar 1 keer de Aroma Diffuser hoeft aan te zetten.
Dit kost dus tijd. Gelukkig is het een kleine moeite om de Aroma Diffuser aan te zetten en ruikt je huis heerlijk, dus erg vermoeid zul je er niet van worden. Eerder gelukkig en Happy :)


Een leuk weetje!
Het gebruik van etherische oliën als insecticide is al  jaren in gebruik. De romeinen legden bosjes lavendel, rozemarijn en tijm tussen kleren en bij hun bed om luizen te weren. Maar ook sommige vogels kennen deze truc en vlechten sterk geurende kruiden in hun nesten. Bekende etherische oliën voor insectenwering zijn citroen en lavendel.

Nog een leuk weetje!
Etherische oliën zijn biologisch afbreekbaar. Daarom dus veel milieuvriendelijker dan chemisch gemaakte insectiden, die vaak tot problemen leiden in het ecosysteem en wateren, en tevens ontzettend slecht voor je eigen gezondheid en de gezondheid van je huisdieren.

Nou dat was het dan! Heb je je jouw benodigde Geurwolkje en etherische olie?
Dan wens ik je veel succes met het bestrijden van je ''niet'' uitgenodige ''vrienden''.
Mogen zij snel hun weg richting de natuur, een fijn bos of iets dergelijks terug vinden!

Laat je me weten hoe het gegaan is?

XOXO Tammy!