Stomen en in bad gaan met etherische olie!

Stomen en in bad gaan met etherische olie!

Stomen en in bad gaan met etherische olie!

Na kennismaking met etherische olie  samen met een Aroma Diffuser ga je merken dat je steeds een stukje nieuwsgieriger gaat worden en verschillende manieren van het gebruik van etherische olie wilt uitproberen. Althans zo ging dat bij mijzelf! Ik deel graag mijn opgedane kennis met jullie want zoals ik al vaker heb aangegeven vind ik etherische olie werkelijk een geschenk van de natuur. De mogelijkheden met etherische olie is oneindig en heeft alleen maar positieve invloeden.

Het is goed voor je gezondheid, gesteldheid, vitaliteit, het ruikt lekker, het is goed voor je huid en haar en je kan het op wel 1000 verschillende manieren toepassen en gebruiken.

Ik heb al een aantal tips gegeven over hoe je je huis lekker kan laten ruiken met etherische olie, zoals een paar druppels in je stofzuigerzak of in je strijkijzer.
Ik neem jullie nu een stapje verder mee in de wereld van etherische olie. Want wist je dat je het ook kan inhaleren, of kan gebruiken in de sauna, of er lekker mee in bad kan gaan en er wondjes mee kan behandelen? Of wat dacht je van een heerlijk ruikende massage-olie?
Zoals al aangegeven zijn de mogelijkheden oneindig dus ik ga proberen het kort te houden. Een volgende keer vertel ik wel weer wat meer! :) Stap voor stap :)

Let wel goed op waar en welke etherische olie je aanschaft. Hier een aantal regels voor je aan de slag gaat.

1. Gebruik alleen zuivere etherische olie van goede kwaliteit. Een olie van goede kwaliteit is verpakt in een doorzichtig bruin of blauw flesje. Door de kleur van het flesje wordt het zonlicht gefilterd en behoudt de olie zijn kwaliteit.
2. Goedkopere oliën zijn vaak synthetische producten en dus niet gezond.
3. Bij twijfel aan overgevoeligheid kan je het beste eerst een druppel in de elleboogholte aanbrengen. Wacht 24 uur.
4. Etherische olie nooit in de ogen gebruiken!

Stomen:

Wil je weer lekker vrijer ademen voor de neus, kriebel in keel? Kriebelhoest aanval? Breng je keel weer tot rust met een heerlijk stoombadje met etherische olie. Dit heeft een verzachtende invloed op je keel. Adem vrij met de volgende Geurwolkje tip!


Bij inhalatie worden de etherische oliën namelijk via neus en keel in de longen gebracht.


Hoe werkt stomen met etherische olie?

Vul een emmertje of schaal met heet water. Voeg 3 tot 5 druppels etherische olie toe aan het water. Plaats de schaal op een tafel en neem plaats.
Leun nu voorover met je hoofd over het water en bedek je volledige hoofd met een handdoek. Zo kan de vrijkomende damp niet ontsnappen. 

Sluit je ogen, adem ontspannen diep in door je neus en uit door je mond. 
En nu lekker loslaten, want yes alles gaat vrij komen en binnen no time kan jij weer opgelucht ademen halen. Alle snotterbellen komen los! En dat is natuurlijk wat hier wensen te bereiken! Heel veel snotterbellen :)

Niet echt sexy maar wel gezond en dit lucht echt ontzettend op! Het voordeel van stomen is dat door de warme verdamping ook al je porien open gaan dus het is tegelijkertijd ook een gezichtsreiniger en jij komt er stralender dan ooit uit! 

Wederom weer een win-win situatie met de kracht van etherische olie! 

Een hele fijne meng tip is 3 druppels eucalyptus en 2 druppels tea tree.

Let op!
Niet stomen als je last hebt van een zon verbrande huid, kapotte adertjes, eczeem of astma aanvallen.

Oliën die geschikt zijn voor stomen:

* Etherische olie Lavendel


* Etherische olie Citroen


* Etherische olie Rozenhout


* Etherische olie Eucalyptus


* Etherische olie Bergamot
* Etherische olie Tea Tree

Lekker in bad met etherische olie?
Dat kan!


Om de therapeutische werking van etherische olie op en top te benutten kan je er heerlijk mee in bad gaan. Het werkt ontspannend en het ruikt heerlijk. Na een drukke dag is er toch niets lekkerder? Of lekker voor het slapen gaan?
De etherische olie staat direct in contact met je huid en wordt ook nog eens ingeademd .
Pak het wel zorgvuldig aan en gooi nou niet direct de etherische olie direct in je bad met water! Jaa jaa ik ken jullie typetjes :) Pure olie blijft namelijk op het water drijven met als gevolg dat  de olie in direct contact met je huid komt te staan. Hierdoor kan je huidirritaties krijgen en daarbij kan de geur hierdoor niet lekker verdampen. Hiermee bereiken we dus precies het tegenovergestelde van wat we nou wilden bereiken! Beetje rustig aan dus met de olie!Hoe moet je het dan wel doen?
Vermeng je etherische olie met een Geurwolkje skintox plantaardige basis olie ,neutrale badschuim of shampoo, honing of melk mag ook.
Zoals we weten hebben etherische oliën verschillende werkingen op onze gemoedstoestand. Zo kan de ene olie een opwekkende werking hebben en de andere weer een rustgevende en ontspannende. Achter elke olie heb ik geschreven welke geschikt is voor welk moment van de dag.


Oliën die geschikt zijn voor in bad en de werking:


* Etherische olie Rozemarijn (we moeten nog de hele dag studeren tijd)

* Etherische olie Lavendel (bedtijd)

* Etherische olie Sinaasappel (bedtijd)

* Etherische olie Eucalyptus (ik voel me een beetje ziekjes tijd)

* Etherische olie Bergamot (we krijgen een drukke dag tijd)

* Etherische olie Lentebries (we zitten even niet zo lekker in onze vel tijd)


Heb je geen bad? No worries, meng alsnog een beetje etherische olie met je neutrale badschuim en leg een droog washandje met een paar druppels olie op het washandje in je douche. De olie gaat wederom verdampen door de warmte van het water en de geur gaat zich verspreiden in je badkamer.

Nou dit was alweer een hele lap tekst en ik wilde nog wel proberen het deze keer kort te houden. Is dus niet gelukt.  Er is ook zoveel te vertellen over etherische olie! Maaaaaaaaar we kunnen nu wel lekker gaan stomen voor als we ons niet zo fitjes voelen en we kunnen extra genieten van een lang bad!


Ik wens jullie veel gezondheid en lange ontspannende baden toe!


XOXO Tamsyn