13 Blends Voor Een Parfum Roller Zelf Maken: Ontwikkel je eigen unieke geur signatuur

diy parfum roller zelf maken etherische olie

Er is iets super magisch aan het creëren van je eigen parfum roller. Alsof je een klein stukje van jezelf, je persoonlijkheid en je voorkeuren, vastlegt in een geurige essentie. Neem een heerlijk rustig moment voor jezelf, dek een tafel vol met geurige olietjes, en gun jezelf de tijd en vrijheid om onbeperkt te experimenteren. Niks moet, alles mag. Niets is fout! Geniet van het proces.

Waarom een parfum roller onmisbaar is

Deze kleine, draagbare geurwondertjes zijn niet alleen een persoonlijke touch in je dagelijkse routine, maar ze kunnen ook een prachtig, handgemaakt cadeau zijn voor vrienden en familie. Het proces van het mengen van oliën om die ene perfecte geur te creëren, is bijna therapeutisch en een prachtige manier om je creativiteit de vrije loop te laten. Het is fascinerend om te zien hoe een paar druppels van dit en een snufje van dat kan leiden tot een geur die niet alleen je stemming verbetert, maar je ook een gevoel van trots geeft – het is immers jouw unieke creatie. De essentie van... jou!

Geen zorgen als je geen verstand hebt van parfums, etherische olie of geuren. Het zelf maken van parfum rollers is voor iedereen. Laat je gewoon leiden door je neus en denk niet te veel na! Het verbindt je onbewust met de eeuwenoude kunst van parfumerie, maar dan in een moderne, DIY-stijl... Leuk!!

etherische olie parfum roller diy

Zelf een parfum roller maken

Het zelf maken van een parfum roller is eigenlijk heel makkelijk! Geurwolkje helpt je op weg.

Dit heb je nodig:

  • Roller flesjes: Kies voor bruine, glazen flesjes van 10ml met een rollerball en een dop. Bruin glas is de beste keuze omdat het de integriteit van de etherische olietjes behoudt en niet reageert met de ingrediënten.
  • Draagolie: Dit is de basisolie die de etherische olietjes verdunt en zorgt dat je het op de huid kunt dragen. Populaire keuzes zijn jojobaolie, amandelolie, of kokosolie vanwege hun lichte textuur en neutrale geur. Shop verschillende biologische draagolie uit onze Skintox lijn.
  • Etherische oliën: Dit zijn de geconcentreerde geurtjes die je parfum uniek maken. Kies oliën die je aanspreken en die goed samenwerken om een aangename blend te vormen. Bij Geurwolkje vind je het grootste assortiment 100% biologische etherische oliën.
  • Pipetje: Een pipet is handig voor het nauwkeurig overbrengen van oliën zonder verspilling.
  • Etiketten: Hoeft niet! Maar wel heel leuk om je creatie te labelen en te personaliseren.

Dit gaan we doen:

1. Bereid je flesje voor: Zorg ervoor dat je flesje schoon en droog is voordat je begint.

2. Kies je geuren: Bepaal welke etherische oliën je wilt gebruiken. Je kunt één enkele geur kiezen of meerdere olietjes combineren voor een complexere geur. Ben je al bekend met de wereld van geuren en parfums? Hou dan als extra uitdaging rekening met de geurnoten (top, midden, basis) voor een gebalanceerde blend.

3. Voeg draagolie toe: Vul het flesje voor ongeveer tweederde met je gekozen draagolie. Dit zorgt ervoor dat de etherische oliën goed verdunnen.

4. Voeg etherische olie toe: Gebruik je pipetje om de etherische olietjes toe te voegen. Een algemene richtlijn is om 10 tot 15 druppels essentiële olie per 100 ml draagolie te gebruiken, maar dit kan variëren afhankelijk van de sterkte van de oliën en je persoonlijke voorkeur. Maak er een mooie mix van verschillende olietjes van!

5. Meng de oliën: Plaats de rollerball en dop op het flesje en schud goed om de oliën te mengen.

6. Test en pas aan: Test je parfum door een kleine hoeveelheid op je pols aan te brengen. Als je de geur te sterk of te zwak vindt, pas je de verhoudingen aan.

7. Label je parfum: Gebruik een etiketje om je creatie te benoemen en noteer eventueel de gebruikte blend voor toekomstig gebruik. 'L eau de YOU!

diy parfum rollers etherische olie

 

Geurwolkje tips:

  • Experimenteer met verschillende combinaties. Geur is persoonlijk en het vinden van je perfecte blend kan even duren.
  • Hou rekening met de eigenschappen van etherische oliën. Sommige kunnen stimulerend zijn terwijl andere ontspannend werken.
  • Bewaar je parfum roller op een koele, donkere plaats om de levensduur van de oliën te verlengen.

13 parfum roller blends

Vind je het lastig om zelf een goede blend te bedenken? No worries! Wij hebben een aantal heerlijke combinaties voor je op een rijtje gezet.

1. Franse Lavendel & Bergamot: Een rustgevende en ontspannende mix. Perfect voor het einde van een lange dag.

2. Sinaasappel, Limoen & Grapefruit: Een opwekkende combinatie die zorgt voor een frisse en energieke sfeer.

3. Grove Den & Cederhout: Voelt als een wandeling door een dennenbos. Ideaal voor liefhebbers van aardse geuren.

4. Vanille & Mandarijn: Een zoet en vrolijk aroma dat doet denken aan zonnige dagen en vreugde.

5. Kaneel, Gember & Ylang Ylang: Een verwarmende en kruidige mix, perfect voor koude avonden.

6. Rozemarijn & Citroen: Een verfrissende en zuiverende combinatie, ideaal voor een heldere geest.

7. Patchouli & Ylang Ylang: Een exotische en sensuele mix die je meeneemt naar een fantasiewereld of sprookje.

8. Cipres & Zilverspar: Brengt de rust en vrede van het stille, groene bos.

9. Eucalyptus & Tea Tree: Een krachtige blend voor zuivering en verfrissing van de geest.

10. Geranium & Palmarosa: Een zachte, bloemige geur die harmonie en balans brengt.

11. Salie & Wierook: Ideaal voor meditatie en innerlijke rust.

12. Sandelhout & Ylang Ylang: Een rijke, diepe geur die doet denken aan tropische nachten.

13. Pepermunt & Rozemarijn: Een stimulerende en verfrissende blend, perfect voor een energieboost.

diy parfum rollers maken etherische olie

Hoe bewaar je een parfum roller?

Om je zelfgemaakte parfum roller zo lang mogelijk te kunnen blijven gebruiken, is het belangrijk deze op een koele en donkere plek te bewaren, weg van direct zonlicht of extreme temperatuurschommelingen. Zorg er altijd voor dat de roller goed gesloten is om lekkage te voorkomen en de geur lekker te behouden. Glazen flesjes zijn ideaal omdat ze de oliën niet aantasten.

Iedereen in Team Geurwolkje heeft altijd een parfum roller in de handtas! Zo handig om altijd bij je te hebben. Het flesje is maar klein, dus je kunt ze makkelijk in een zijvakje van je tas meenemen. Smelling good on the go!

Geen zin om zelf te mixen? Probeer dan onze kant-en-klare parfumrollers op basis van de bovengenoemde natuurlijke ingrediënten!

Dit vind je misschien ook leuk: Snelle, makkelijke en duurzame DIYs om thuis te doen!